Kristian Sivertsen og SV vil styre sammen med Ap, men vil ha vindmølledebatten lagt død så snart som mulig. Foto: Hans Petter Sørensen, FarOutFocus

SV vil fortsette å styre sammen med Ap på Nesna

Skrevet av Roger Marthinsen
18.09.2019 22:55

Gikk enstemmig inn for å gå til sluttforhandlinger med Arbeiderpartiet.

Under et medlemsmøte i Nesna SV i kveld ble det enstemmig tilslutning til forhandlingsutvalgets innstilling, om at lokallaget skal gå i sluttforhandlinger med Arbeiderpartiet, med siktemål om å finne en felles plattform for å fortsette samarbeidet i posisjon.

– Jeg er glad for at medlemsmøtet ga sin tilslutning til vår innstilling. Vi har hatt gode og åpne samtaler med flere partier, og når vi nå anbefalte sluttforhandlinger med Ap er det først og fremst basert på gode erfaringer fra det samarbeidet vi har hatt i fire år nå. Vi har stor tro på at vi kan finne fram til en god løsning for Nesna, sier inn Rindahl, leder av SVs forhandlingsutvalg.

Medlemsmøtet ga sin tilslutning til det tydelige nei til vindkraft på Sjonfjellet som styret og programkomite har gitt. At SV står fritt i saken om vindkraft har vært en forutsetning for forhandlinger med Ap, og partiene skal være enige om at i dette spørsmålet står partiene fritt i forhold til hverandre. 

– Nesna er i en krevende situasjon etter vedtaket om nedleggelse av universitetet. Vi har stått sammen i kampen for høyere utdanning på Helgeland, og det samholdet er det viktig å ta vare på. Etter valget er det klart at det er et stort flertall i det nye kommunestyret som er mot vindkraft. Jeg tror det er viktig at dette flertallet så raskt som mulig søker å legge denne diskusjonen død, slik at vi sammen kan holde fokus på de andre utfordringene Nesna står ovenfor, sier SVs ordførerkandidat Kristian Sivertsen.

Arbeiderpartiet fikk 40,7 prosent oppslutning mens SV fikk 12,4 prosent av stemmene, ved kommunevalget på Nesna. Det ligger nok dermed i kortene at Hanne Davidsen, Ap, fortsetter som ordfører, mens SVs Kristian Sivertsen da kan bli varaordfører. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.