Illustrasjon: Gerd Altmann, Pixabay

Svak stigning i smitten – tre tilfeller med ukjent kilde

– Smitten er ikke lokalisert til en bestemt aldersgruppe eller et bestemt miljø.

Det ble bekreftet 22 nye koronatilfeller i Rana, i forrige uke. 19 av disse er nærkontakter, mens tre har ukjent smittekilde, melder Rana kommunes kommunikasjonssjef Tore Bratt. 

 – Dette er en svak stigning sammenlignet med uken før, da det var 15 positive prøver. Smitten er ikke lokalisert til en bestemt aldersgruppe eller et bestemt miljø, skriver Bratt.

Rana har hatt lave smittetall de siste ni ukene, med mellom fire og 22 positive prøver per uke. Ingen er for øyeblikket innlagt i Helgelandssykehuset med covid-19.

Smitten øker i en rekke andre kommuner, deriblant i Nordland, og Rana kommune følger situasjonen nøye. Kommuneoverlege Frode Berg har gjentatte ganger gått ut med klare oppfordringer, for i så stor grad som mulig å kunne forebygge et potensielt utbrudd lokalt:

– Har du symptomer eller er nærkontakt får du utlevert gratis testutstyr ved drop-in på testklinikken på Selfors. Testklinikken er åpen mandag til fredag mellom klokken 17:00-20:00. Har man symptomer på sykdom, så hold deg hjemme.

Har du symptomer, er nærkontakt eller har testet positivt finner du informasjon om hva du bør gjøre på Rana kommune sine hjemmesider

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.