"Sykehusledelsen ser ut til å ha en oppfatning om at fødende er B-pasienter som man i større grad kan skalte og valte med enn andre pasientgrupper"

Skrevet av Gustav Arne Nyborg
07.06.2021 17:00

– Fødende som er på vei til eller innlagt på sykehusene sine fødeavdelinger for å føde, er pr. definisjon en pasient og skal ha samme status som øvrige pasienter. Det ser ikke ut til å være alle ved HSYK som deler den oppfatningen, skriver Gustav Arne Nyborg.

Fødende: Driver man sykehus for å spare penger?

Vi kan nå lese i media at helsepersonell øver seg på å transportere fødende over lange avstander, når Helgelandssykehuset (HSYK) i sommer etter tur stenger de to fødeavdelingene HSYK har i henholdsvis Sandnessjøen og Mo i Rana. 

I styremøtet i Helgelandssykehuset (HSYK) i slutten av mai stilte styremedlem Eva Monica Hestvik store spørsmålstegn ved at ledelsen sommer-stenger fødeavdelinger, og mener det ikke burde vært gjort

Godt å se at i alle fall noen i styret i HSYK står fram med integritet og har mot til "å tale Roma midt i mot", og i HSYK-styret tale de fødende på Helgeland sin sak overfor ledelsen i HSYK.

Hestviks uttalelse i styremøtet om at "man driver ikke sykehus for å spare penger", er helt på sin plass.

Fødende som er på vei til eller innlagt på sykehusene sine fødeavdelinger for å føde, er pr. definisjon en pasient og skal ha samme status som øvrige pasienter. Det ser ikke ut til å være alle ved HSYK som deler den oppfatningen. Sykehusledelsen ser åpenbart ut til å ha en oppfatning om at fødende er B-pasienter som man i større grad kan skalte og valte med enn andre pasientgrupper. For vi har aldri sett forslag fra sykehusledelsen om å stenge f. eks. psykiatrien, kirurgien eller indremedisin om sommeren, for å spare penger. 

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.