Sykepleier ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen har testet positivt på koronaviruset

Skrevet av Roger Marthinsen
27.06.2020 07:11 - OPPDATERT 27.06.2020 07:32

Kirurgiske avdeling stengt, ansatte er satt i karantene og 15 pasienter er isolert.

En sykepleier ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen har testet positivt på coronaviruset. Sykehuset har derfor stengt sin kirurgiske avdeling, og 15 pasienter er isolert i grupper i avdelingen.

– Resultatet av testen av sykepleieren, som er innleid svensk vikar, ble klar fredag. Vi satte da umiddelbart i verk tiltak i henhold til de planer Helgelandssykehuset har for håndtering av coronasmitte, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset, i en pressemelding. 

Helgelandssykehuset arbeider nå for fullt med smittesporing, og vil varsle fortløpende pårørende og kommuner som har pasienter som har vært til behandling på kirurgisk avdeling i Sandnessjøen. Vedkommende er ikke syk, men bærer viruset og ble testet på nytt fredag kveld for å avdekke om det er snakk om en falsk positiv test. Resultatet foreligger tidligst lørdag kveld.

– Vi arbeider for fullt med å skaffe oversikt over og kartlegge omfanget av pasientkontakt sykepleieren har hatt. Det samme gjelder ansatte som har vært i kontakt med den smittede. Per fredag kveld vet vi ikke omfanget av smitten, sier Tore Bratt.

For sykehuset i Sandnessjøen betyr smitten at kirurgisk avdeling i plan 5 ved er stengt ned. Dette er planet i sykehuset som er forberedt til å behandle coronasmittede pasienter. De ansatte ved avdelingen testes fortløpende, og er satt i karantene.

Akuttkirurgiske pasienter fra Helgeland skal på grunn av smitten behandles ved Helgelandssykehuset Mo i Rana, inntil situasjonen er avklart.

Den øvrige aktiviteten ved sykehuset i Sandnessjøen opprettholdes foreløpig som normalt.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.