BESKJED OM NYE SMITTETILFELLER: Connie Slettan Olsen og Rana kommune har det siste døgnet fått beskjed om syv nye smittetilfeller i Rana. Foto: Roger Marthinsen

Syv nye korona-smittet – to skoleklasser i karantene

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
20.11.2020 08:35 - OPPDATERT 20.11.2020 13:01

Det er det siste døgnet registrert syv nye covid-19-tilfeller i Rana.

Alle de syv smittetilfellene som ble bekreftet i går, torsdag, er nærkontakter til tidligere kjente smittetilfeller, og en del av samme smitteklynge. Dermed er det ingen ukjente smittekilder for de siste tilfellene.

Som en følge av de nye smittetilfellene er to klasser ved Lyngheim barneskole satt i karantene. Dette gjelder cirka 50 elever og ansatte. Foreldre og foresatte ble informert om dette sent i går kveld, melder Rana kommune i en pressemelding.

Totalt ble 58 personer satt i karantene i går.

– Vi oppfordrer innbyggerne våre til å sette seg godt inn i de anbefalingene som ble gitt under pressekonferansen i 19. november, og minner om at det viktigste alle kan gjøre er å begrenser omgang med personer utenfor egen husstand i så stor grad som mulig, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen, som minner om de rådene og anbefalingene som kommuneoverlege Frode Berg ga i går ettermiddag, under en orientering om korona-situasjonen.

Lyngheim skole er den sjette skolen som blir direkte berørt av korona-utbruddet i Rana. Etter den 28. oktober, som er betegnet som tidspunktet for smitteutbruddet i Rana, har elever ved Båsmo barneskole, Hauknes barneskole, Selfors barneskole, Rana ungdomsskole og Polarsirkelen videregående skole blitt smittet. Ved Polarsirkelen og Rana ungdomsskole er det også bekreftet at ansatte har blitt smittet. 

Etter planen vil alle skolene ha korona-tiltak på gult nivå fra kommende mandag. Grunnskolene har hatt gult nivå også inneværende uke, mens Polarsirkelen vgs. går fra rødt til gult fra neste uke. Det er i øyeblikket ikke planer om å endre beredskapsnivået til rødt, og kommuneoverlege Frode Berg har poengtert at det skal sitte langt inne å innføre tiltak som begrenser skolegangen. I motsetning til det meste av arrangement og organisert fritidsaktivitet, er skole en lovpålagt rettighet, også under en pandemi.

– Situasjonen per nå er slik at det blir gult nivå ved skolene fra neste uke. Vi følger imidlertid situasjonen nærmest fra time til time, og dersom smitteoppsporingsteamet gjør funn som tilsier at det bør iverksettes tiltak, så vil vi kunne gjøre dette på kort varsel, sier kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen. 

Totalt har nå 101 personer testet positivt siden utbruddets start i Rana, den 28. oktober. Totalt er 114 personer med bostedsadresse i Rana bekreftet smittet siden pandemien brøt ut i Norge i februar.

----------

[annonse]
LES OGSÅ: 

Les mer om:

Korona covid-19
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.