Grunnlegger og administrerende direktør i Tag Sensors, Knut Nygård. Foto: Hedda Hiller

TAG Sensors får 26 millioner kroner av EU

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
29.07.2020 06:00 - OPPDATERT 29.07.2020 17:02

TAG Sensors tildeles 2,4 millioner euro, cirka 26 millioner norske kroner fra EUs Horisont 2020 – et program for forskning og innovasjoner.

Horisont 2020 er EUs rammeprogram for forskning og innovasjon, og er verdens største satsing på området. De skal bevilge 80 milliarder euro i perioden 2014-2020, det er ikke mange som slipper gjennom nåløyet og fram til den store pengesekken.

TAG Sensors AS har fikk i 2015 50 000 Euro – cirka 500 000 norske kroner. I 2018 mottok selskapet og 1,4 million euro, noe som tilsvarer om lag 13,5 millioner norske kroner.  Tilskuddet var øremerket utvikling av teknologi for digitalisering av kjølekjedekontroll innen transport av mat.

GIR MULIGHETER

– Det nye tilskuddet gir TAG Sensors muligheten til å ligge fremst i utviklingen av digitaliseringsteknologi innen kjølekjedekontroll globalt. I prosjektet deltar en internasjonal teknologileverandør og global kommersialiseringspartner, melder selskapet i en pressemelding.

Bedriften har hatt som mål å etablere et verdensledende utviklings- og produksjonsmiljø på Mo og være en attraktiv arbeidsgiver. 

Selskapet utvider nå staben ytterligere og mottar jobbsøknader fra hele Europa og USA.

- SPENNENDE

TAG Sensors har gjennom etableringsfasen fått støtte fra både Innovasjon Norge, Norsk Forskningsråd, Rana Utviklingsselskap og Kunnskapsparken Helgeland. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

[annonse]
Monica Ahyee, direktør for Innovasjon Norge i Nordland. Foto: Arkivfoto

– Det er spennende å følge tett et nordnorsk selskap med global potensiale som også har en slik anerkjennelse fra verdens største utviklings fond Horizon 2020, sier regiondirektør i Innovasjon Norge Monica Ahyee.

TAG Sensors har i dag Investeringsfond fra Asia, USA og UK på laget, og distriktskontorer i New York, Singapore og Oslo.

Les mer om:

TAG Sensors
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.