LIKTE IKKE DET HAN HØRTE OG SÅ: Allan Johansen reagerer kraftig på hvordan hans egen partigruppe på fylkestinget har opptrådt i sykehussaken. Foto: Roger Marthinsen

Tar avstand fra eget parti i sykehussaken

Skrevet av Roger Marthinsen
05.12.2019 20:58 - OPPDATERT 06.12.2019 06:02

– Vi tar sterk avstand til retorikken som ble brukt fra talerstolen, sier Rana Frp, om Nordland FrPs behandling av sykehussaken.

Se fylkestingets sykehusstruktur-debatt, nederst 

– Vi er svært uenig med egen fylkestingsgruppe, melder Rana Frp i en pressemelding i kveld, i kjølvannet av fylkestingets behandling av sykehussaken. Der gikk et bredt flertall inn for å anbefale to sykehus på Helgeland, ett i Mo i Rana for Nord-Helgeland og ett i Sandnessjøen eller omegn, for Midt- og Sør-Helgeland.

Nordland Frp argumenterte imidlertid knallhardt mot at Mo i Rana og Nord-Helgeland skal ha sykehus. Partiet fremmet forslag om å støtte Helgelandssykehuset-styrets vedtak, og går inn for å legge ned sykehuset i Rana og erstattet dette med et DMS, og ha ett sykehus på Helgeland, i Sandnessjøen eller omegn. Partiets representanter rettet flengende kritikk mot innstillingen fra fylkesrådet, som man mener er et forsøk på "å gjøre alle til lags". Frp var tydelige på at man mener ett sykehus vil gi hele Helgeland et bedre sykehustilbud, enn to. FrPs Kassandra Petsa uttalte fra talerstolen at det er langt vanskeligere å rekruttere fagfolk til Mo i Rana, enn til Sandnessjøen og Mosjøen. Hun brukte mangelen på fastleger i Mo i Rana som en dokumentasjon på at Mo i Rana er mindre attraktivt for utdannet helsepersonell, enn Mosjøen og Sandnessjøen, som ikke har mangel på fastleger.

FrPs representanter ga også uttrykk for at en modell med to sykehus er mot alle faglige råd.

Nå reagerer Rana FrP kraftig på hvordan egen fylkestingsgruppe opptrådte i saken.

– Styret i Rana FrP er svært misfornøyd med egen fylkestingsgruppe etter fylkestinget 3. desember. 
La det ikke være noe tvil; vi er ikke enige i sykehusstrukturen vår fylkestinggruppe stemte for. Og vi tar  sterk avstand fra retorikken som ble brukt fra talerstolen, fremgår det av en uttalelse styret i Rana FrP har sendt ut i kveld.

– Alternativet de stemte for mener vi ikke er økonomisk bærekraftig, og heller ikke det beste for hele Helgeland. Det skal være to sykehus på Helgeland, melder Rana FrPs styre.

Her kan du se hele debatten under fylkestingets behandling av sykehussaken:

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.