Seksjonsleder Joakim Einhaug og Mo-politiet vil være tilstede både fysisk og digitalt, under Verket-festivalen. Foto: Roger Marthinsen

Tar i bruk Snap for å kommunisere med Verket-publikum

Skrevet av Roger Marthinsen
20.08.2019 14:52 - OPPDATERT 20.08.2019 19:32

Med Snap-kontoen "PolitietiVerket" ønsker politiet å legge til rette for at publikum enkelt kan komme i kontakt med dem, under Verket-festivalen.

Politiet kommer til å være fysisk tilstede på Verketfestivalen med mannskaper som vil jobbe for å ivareta publikums trygghet. Nytt i år er at politiet også kommer til å ha en digital tilstedeværelse, på Snap.

– Snapchat er for tiden en mye brukt kommunikasjonskanal og det er lav terskel for å melde fra der. Vi er veldig glade for at vi under Verket får muligheten til å møte publikum også på denne måten, sier leder for patruljeseksjonen ved Mo i Rana politistasjon, Joakim Einhaug. 

– Ser du noe eller opplever du noe på festivalen som politiet burde vite om så kan du sende oss en Snap, sier Einhaug. 

Slik følger du politiet på Snap

  • Du må ha en Snap-konto på mobilen din
  • Søk opp "PolitietiVerket" eller ta bilde av Snap-koden
Politiet håper at man med tips direkte fra publikum vil kunne komme raskere til der det eventuelt skjer noe. Politiets Snapchat vil være bemannet i festivalens åpningstid.

Bakgrunnen for at politiet på Mo tar i bruk denne digitale kommunikasjonskanalen, er erfaringer man har gjort seg under festivaler andre steder.

– Vi har gode erfaringer med snapkonto på Parkenfestivalen og Oppturfestivalen i Bodø, og har derfor stor tro på at også publikum i Mo i Rana vil kunne dra nytte av at politiet er tilgjengelig for dem på Snap under festivalen, sier Einhaug – og føyer til:

– Men husk på at dersom du er i nød, så er det politiets nødnummer 112 som gjelder.

Politiets Snap-kode under "PolitietiVerket".  

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.