Seksjonsleder Joakim Einhaug og Mo-politiet vil være tilstede både fysisk og digitalt, under Verket-festivalen. Foto: Roger Marthinsen

Tar i bruk Snap for å kommunisere med Verket-publikum

Skrevet av Roger Marthinsen
20.08.2019 14:52 - OPPDATERT 20.08.2019 19:32

Med Snap-kontoen "PolitietiVerket" ønsker politiet å legge til rette for at publikum enkelt kan komme i kontakt med dem, under Verket-festivalen.

Politiet kommer til å være fysisk tilstede på Verketfestivalen med mannskaper som vil jobbe for å ivareta publikums trygghet. Nytt i år er at politiet også kommer til å ha en digital tilstedeværelse, på Snap.

– Snapchat er for tiden en mye brukt kommunikasjonskanal og det er lav terskel for å melde fra der. Vi er veldig glade for at vi under Verket får muligheten til å møte publikum også på denne måten, sier leder for patruljeseksjonen ved Mo i Rana politistasjon, Joakim Einhaug. 

– Ser du noe eller opplever du noe på festivalen som politiet burde vite om så kan du sende oss en Snap, sier Einhaug. 

Slik følger du politiet på Snap

  • Du må ha en Snap-konto på mobilen din
  • Søk opp "PolitietiVerket" eller ta bilde av Snap-koden
Politiet håper at man med tips direkte fra publikum vil kunne komme raskere til der det eventuelt skjer noe. Politiets Snapchat vil være bemannet i festivalens åpningstid.

Bakgrunnen for at politiet på Mo tar i bruk denne digitale kommunikasjonskanalen, er erfaringer man har gjort seg under festivaler andre steder.

– Vi har gode erfaringer med snapkonto på Parkenfestivalen og Oppturfestivalen i Bodø, og har derfor stor tro på at også publikum i Mo i Rana vil kunne dra nytte av at politiet er tilgjengelig for dem på Snap under festivalen, sier Einhaug – og føyer til:

– Men husk på at dersom du er i nød, så er det politiets nødnummer 112 som gjelder.

Politiets Snap-kode under "PolitietiVerket".  

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.