Paul Gascoigne og Tom Storvik. Om noen uker kommer begge til Mo i Rana.

Tar med seg Gazza til Mo!

Skrevet av Roger Marthinsen
26.08.2019 18:08 - OPPDATERT 26.08.2019 19:42

Han var en av de største show-menn på fotballbanen. Nå kommer Paul Gascoigne til Mo i Rana, for å holde show på Scandic Meyergården.

I 1992 sa Paul Gascoigne «Fuck off, Norway» til Thor Eggen, før Norges landskamp mot England. Nesten tretti år har gått siden den gang, og nå tar Paul Gascoigne turen til Norge for første gang på nesten like mange år, for å holde show i Meyergården Spektrum i forbindelse med filmen som er basert på hans liv; «30 Years of Hurt».

Ranværingen Tom Storvik er produsent og regissør på filmen, og har overtalt den engelske fotball-legenden om at om han først skal reise ut av hjemlandet, så hvorfor ikke ta turen til Helgeland.

Showet på Meyergården finner sted 21. september, og vil bli ledet av Amalie Olufsen, skuespilleren som skal spille Pauls eks-kone i «30 Years of Hurt». Olufsen kommer selv fra Mo i Rana, og vil gi showet en lokal forankring, samtidig som hun skal sparre med «Gazza» om hans liv, karriere og hans tanker om at hele verden snart vil kunne se filmen om livet hans.

Ranværingen Amalie Olufsen, som spiller Gascoignes kone i filkem om fotballegenden, skal lede showet i Spektrum.

Ruben Nilsen Robertsen, hotellsjef ved Meyergården Hotell, bekrefter overfor Rana No at Gazza kommer, og legger ikke skjul på at han er fornøyd med at fotballegenden tar turen til Spektrum.

– Vi gleder oss utrolig mye til å ta i mot legenden og en av fotballhistoriens største fotballspillere fra England. Det blir stort, og gøy at det blir eksklusivt hos oss, sier Robertsen.

Produsent og regissør på «30 Years of Hurt», Tom Storvik, ser frem til å kunne vise hjembyen sin til en av hans store barndomshelter.

– For meg er det faktisk ganske surrealistisk at en så stor legende innom fotballen tar turen til Mo i Rana for å holde show. Det er samtidig veldig morsomt å kunne gi tilbake til hjembyen sin når man først har fått muligheten til å jobbe på et så stort prosjekt som filmen om Paul Gascoigne er. Og så er det veldig spennende at Amalie Olufsen, som er fra Mo i Rana selv og skal spille Paul's eks-kone i filmen, skal lede showet. Jeg tror publikum kommer til å få et veldig interessant og følelsesladet innblikk i hvordan det er å være Paul Gascoigne, og et fint innblikk i nettopp hva filmen kommer til å handle om, sier Storvik.

Paul selv har en veldig kort kommentar på lur, med glimt i øyet.

– I'm looking forward to seeing all you wonderful Norwegians. But until then, if you don't remember, fuck off!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.