Tatt for promillekjøring på morrakvisten

Skrevet av Roger Marthinsen
08.12.2019 06:52 - OPPDATERT 08.12.2019 07:12

Ruskjøring, julebord-støy og kollisjon i lyktestolpe i sør, mer ampert lenger nord; her er noe av det politiet i Nordland har handtert i løpet av søndagsnatta.

En ung mann ble tidlig søndag morgen tatt for promillekjøring. Bilføreren, som er rundt 20 år gammel, ble påtruffet av politiet på Båsmoen. 

– Mann siktet for promillekjøring i sentrum. Bevissikring utført, førerkort beslaglagt, meldte Nordland politidistrikts operasjonssentral klokken 06:18.

Ut over denne hendelsen har det ikke vært noen større hendelser i Rana-regionen.

– Det har vært en del klager på feststøy, men ut over dette ganske rolig der. Men det er tydelig at vi er inne i julebordsesong nå, får Rana No opplyst hos Nordland politidistrikts operasjonssentral.  

I Mosjøen ble en person sendt til sykehus for videre undersøkelser, etter at en bil kjørte inn i en lyktestolpe på Leira i Mosjøen. Dette skjedde like før klokken halv syv søndag morgen. Det befant seg tre personer i bilen som var involvert i ulykken. Det er en av passasjene som er sendt til sykehus. Bilføreren er siktet for ruspåvirket kjøring.

Også på Inndyr ble en bilfører siktet for ruspåvirket kjøring, i natt, med påfølgende bevissikring og førerkortbeslag. 

Lenger nord i fylket har det været mer amper stemning å ta tak i for politiet:

På Leknes måtte politet ta tak flere ordensforstyrrelser i sentrum, med amper stemning og slossing. En beruset mann ble bortvist fra sentrum grunnet aggressiv opptreden ovenfor vakter på et sereveringssted. I Narvik ble en beruset mann satt i drukkenskapsarrest, etter å ha vært utagerende på et privat arrangement. I Bodø ble en mann pågrepet for vold mot en dørvakt på et utested. Dørvakta ble påført et kutt i leppa og sendt legevakt for sjekk.

Både på Dønna og i Narvik har biler havnet i grøfta i natt. Ingen av de involverte ble fysisk skadd i disse hendelsene Bilføreren i Narvik blir anmeldt for uaktsom kjøring.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.