Blanke Ark med Teaterzahl er Nordlands bidrag til DUS-festivalen i Oslo. Foto: Tina Ditlefsen

Teatergruppa fra Nesna skal stå på scenen i Det Norske Teatret

Skrevet av Redaksjonen
02.05.2019 11:00 - OPPDATERT 02.05.2019 11:28

Teaterzahl valgt ut til å representere Nordland under Den Unge Scenen (DUS).

Våren 2019 er fjerde gang ungdomsgruppa til Teaterzahl her på Nesna deltar på Den Unge Scenen (DUS), som går av stabelen 9.-11. mai..

DUS er en landsdekkende festival innen scenekunst for ungdom. Med på festivalen som gikk av stabelen siste helg i mars på Nordland Teater var ni ungdomsteatergrupper fra hele Nordland Fylke. Årets forestilling ble satt opp med åtte ungdommer fra Nesna i alderen 13 til 18 år.

(Saken fortsetter under bildet)

Teaterzahl i sving på Nordland Teaters hovedscene i mars. Foto: Tina Ditlefsen

Ingvild Sivertsen og Anne-Lise Wie hadde ansvar for manus sammen med ungdomsgruppa, regi og produksjon, mens Johannes Heiskanen kjørte lys.

Arbeidet ble satt i gang høsten 2018. Ungdomsgruppa valgte Blanke Ark, en oppgave der de fikk et tema som skal bli til en teaterforestilling. Temaet var, litt med utgangspunkt i #metoo-bevegelsen, Grenser og Respekt.

– Ungdommene jobbet knallhardt for å lage noe som etterhvert ble en fantastisk og dyp forestilling som tok for seg utfordringer med å være ungdom i dag! sier Anne-Lise Wie. 

(Saken fortsetter under bildet)

Teaterzahl står på scenen i Det Norske Teatret andre helga i mai. Foto: Tina Ditlefsen

[annonse]
Forestillinga, som fikk navnet Skape(t) ble vist på Nesna i slutten av mars, og i DUS-helga på Nordland Teater 29.-31. mars. Den er nå valgt ut som Nordlands bidrag til den landsdekkende festivalen ved Det Norske Teatret 9.-11. mai 2019.

«Teaterzahl har skrevet, øvd og framført et veldig godt teaterstykke. Det er viktig! Det burde bli satt opp på alle landets skoler, og vist på alle foreldremøter!» skrev Halvor Hilmersen i Helgelands Blad 25. mars 2019.

Erik B. Henriksen, Vinjar Lyng Ulriksen, Thea Eline J. Mehus, Martine Bye, Elise Johanne Rindahl, Vårin Lyng Ulriksen og Agate Berglann og Kine-Louise Nikoline Forsbakk Jacobsen står på scenen i Blanke Ark, som altså spilles på Det Norske Teatret andre helga i mai. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.