Freyr-direktør Tom Einar Jensen sammen med David Turk, som ledet The Building a Better Battery-panelet i Glasgow. Foto: FREYR

Freyr-direktørens budskap til verden: – Tiden er virkelig i ferd med å løpe ut

Batteriproduksjonen må ti-dobles innen ti år. Dette var Freyr-direktørens klare budskap under klima-konferansen i Glasgow.

– Tiden er virkelig i ferd med å gå fra oss, sa adm.dir i Freyr, Tom Einar Jensen, da han i dag deltok i paneldebatten "The Building a Better Battery", under den pågående klimakonferansen i Glasgow (COP26).

– Dette er 26. gang at folk møtes til en slik konferanse, for å snakke om at tiden er i ferd med å utløpe, men CO2-utslippene fortsetter å øke. Vi må halvere disse utslippene i løpet av det neste ti-året, dersom vi skal kunne nå 1,5-grader-målet, sa Jensen i sin tale under dagens konferanse.

– Dette betyr, fra et batteri-perspektiv, at vi må ti-doble dagens batteri-kapasiteten, som det har tatt 30 år å utvikle. Denne kapasiteten må vi nå ti-doble på ti år. Dette er årsaken til at vi har etablert Freyr Battery, sa Jensen. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.