Tidligere Alcoa-sjef og nå visepresident hos Yara, Kathrine Næss, er ny i SINTEF Norlab-styret. Dette bildet er tatt under Alcoa Mosjøens 60-årsfeiring i 2018. Foto: Alcoa Norge

Tidligere Alcoa-sjef inn i SINTEF Norlab-styret

Skrevet av Roger Marthinsen
07.07.2020 12:09 - OPPDATERT 07.07.2020 17:02

Kathrine Næss og Ola Smeby nye i nyvalgt styre.

Generalforsamlingen i SINTEF Norlab har valgt Kathrine Næss og Ola Smeby som nye styremedlemmer. 

– Med dette styrkes kompetansen på områder som er viktige for selskapet fremover. Dette gjelder ikke minst utvikling av tjenester for grønn omstilling, digitalisering av tjenester og produkter og god drift gjennom fokus på HMS og kvalitet, sier styreleder Jack Ødegård i en pressemelding.

SINTEF Norlab, som er resultatet av at Kystlab AS og SINTEF Molab AS fusjonerte i 2019, har planer om videre vekst og  å være en viktig bidragsyter i det grønne skiftet for norsk industri og annet næringsliv.

Kathrine Næss (41) er utdannet siviløkonom ved Trondheim økonomiske høgskole. Hun startet hos Alcoa i Mosjøen rett etter studiene, der hun i løpet av kort tid ble økonomisjef og senere verksdirektør. Kathrine Næss har lang erfaring fra prosessindustrien og er nå Senior Vice President hos Yara, med ansvar for produktivitet og forbedringer. Hun leder også prosessindustrien sin ekspertgruppe (Prosess21) om sirkulærøkonomi; muligheter for grønn verdiskaping, økt eksport og styrket konkurranseevne. 

Ola Smeby (50) er investeringsdirektør i Investinor og har en mastergrad fra MIT – Sloan School of Management. Han har lang erfaring fra forretningsutvikling og har tidligere arbeidet med investeringer i Innovasjon Norge. Ola Smeby har i en årrekke arbeidet med kapitalisering og vekststrategier for små og mellomstore bedrifter.

SINTEF Norlab er Norges største norskeide laboratorieselskap og er på plass ni steder langs kysten fra Møre til Helgeland, i Oslo og i industriparkene i Porsgrunn, Mo i Rana og Glomfjord. Selskapet leverer tjenester til en lang rekke kunder innen hav og havbruk, landbasert industri, olje og gass, bygg og anlegg, samt kommuner og øvrige off. virksomheter.

Styret i SINTEF Norlab:
·      Jack Ødegård, styreleder
·      Kathrine Næss
·      Bjørn Vegard Løvik
·      Torill Aune Vatn (valgt av de ansatte)
·      Hanne Marit Henriksen (valgt av de ansatte)
·      Ola Smeby
·      Terje Lillebjerka

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.