KASTET KORTENE: Det ble umulig for partileder Siv Jensen å ignorere opprøret i eget parti. Dermed måtte hun kaste kortene og spasere ut av regjeringskvartalet.

"Til slutt kom det en kamel som rett og slett var uspiselig"

Skrevet av Rune Nilsen
21.01.2020 10:31 - OPPDATERT 21.01.2020 15:31

MENING: Opprøret i partiet ble for voldsomt og Siv Jensen & Co. måtte levere fra seg nøkkelkortene. Tilbake står et skadeskutt Høyre og en skjør regjering som må kjøre storslalåm i Stortinget.

Etter å ha spist en komplet 12-retter med kameler var det bråstopp for Frp. Avgjørelsen om å hente hjem en IS-kvinne og hennes to barn var dråpen som utløste et veritabelt fossefall.

PLUTSELIG VAR DET NOK

Det vil si, Frp hadde gitt grønt lys til å hente barna, men ”å redde ut” en kvinne med påståtte terror-forbindelser ble rett og slett uspiselig, for å holde oss innen mat-terminologien.

På den andre siden så er det mange Frp-tilhengere som har ivret for en Frexit i lang tid. De har følt seg som gisler i en regjering de følte bare distanserte seg mer og mer fra partiets kjerneverdier. Samtidig har de registrert at Senterpartiet, med hærfører Trygve Slagsvold Vedum i spissen, har ranet Frp-stemmer på høylys dag.

RAMLER HØYRE OGSÅ?

Når døra til regjeringskvartalet er lukket, står Frp fritt til å briljere i opposisjonen. Så gjenstår det å se om de går så hardt til verks at også statsminister Erna Solberg må smile blekt til fjernsynskameraene når hun motvillig leverer nøkkelkortet til Jonas Gahr Støre.

Akkurat det er nok ikke ettermælet Siv Jensen ønsker, alle husker hennes lett overivrige ”Morna, Jens” da det ble klart at Arbeiderpartiet måtte gi slipp på makten. Men om ett år er det stortingsvalg og for Frp ville det ha vært ideelt å kunne spisse en valgkamp mot en regjering styrt av Arbeiderpartiet.

Det er heller ikke sikkert at Arbeiderpartiet har all verdens lyst til å steppe inn akkurat nå. Også de kunne nok tenkt seg å slå til alle sider under den kommende valgkampen. Samtidig er også dette er parti som har vært forbundet med ansvarlighet og som har møtt opp på vakt når Norge trenger det.

ET SKADESKUTT HØYRE

[annonse]
Den store taperen etter dagens drama er Høyre og Erna Solberg. Selv om mange har forståelse for at de bare måtte la Frp flytte ut, er det også et tegn på svakhet at man ikke klarer å holde familien samlet. Samtidig står det stor respekt av vedtaket om å hente hjem et sykt barn.

Uansett, norsk politikk har brått blir langt mer interessant og en tidvis søvndyssende hverdag på Stortinget har fått en bøtte kaldt vann i ansiktet. Én ting er i hvert fall helt sikkert:

Siste ord er ikke sagt.

------

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.