Foto: Roger Marthinsen

Tilbake blant
de aller beste

Skrevet av Roger Marthinsen
28.01.2019 12:40 - OPPDATERT 28.01.2019 15:01

Emilie Ågheim Kalkenberg er tatt ut til begge verdenscup-rundene som skal gjennomføres i forkant av VM.

Etter å ha vært satt ut av skiskytter-landslaget som gikk verdenscup i Anterselva sist helg, er Emilie Ågheim Kalkenberg tatt inn blant de aller beste igjen:

Norges skiskytterforbund har i dag tatt Skonseng UL-løperen ut til de to neste verdenscup-rundene, som gjennomføres i henholdsvis Canmore, Canada, og Salt Lake City, USA.

Konkurransene i WC-runden i Canmore, som er den syvende verdenscup-runden,  starter med 15 km torsdag 7. februar. Deretter følger stafett lørdag 9. og fellesstart søndag 10. februar.

WC-runde åtte i Salt Lake City starter torsdag 14. februar, med sprint. To dager senere står jaktstart på programmet, før runden avsluttes med mix-stafett.

Rundene i Canada og USA er de to siste før VM i skiskyting, som går av stabelen i Østersund 7.-17. mars. Dermed vil prestasjonene i de to neste rundene bli viktige med tanke på å en plass i VM-troppen for Emilie Ågheim Kalkenberg.

21-åringen sto som nevnt over WC-runden i Anterselva sist helg, og gikk da IBU-cup i Lenzerheide. Der ble det en 10. plass på sprinten, 7. plass på jaktstarten og 3. plass i mix-stafetten for 21-åringen. 

Her er lagene som er tatt ut til WC 7 i Canmore og WC 8 i Salt Lake City:

Kvinner: Tiril Kampenhaug Eckhoff, Emilie Ågheim Kalkenberg, Thekla Brun-Lie, Marte Olsbu Røiseland, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold.

Menn: Lars Helge Birkeland, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Johannes Thingnes Bø, Johannes Dale, Vetle Sjåstad Christiansen og Henrik L'Abée-Lund.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.