Gruven tilbyr artister en scene og et rutinert band i ryggen

Skrevet av Hedda Hiller
08.07.2019 17:00 - OPPDATERT 08.07.2019 19:31

Håkon Skog Erlandsen, Sisi, Anna Anita Yaskiv, Thale Jørstad, Kristoffer Edvardsen og Linn Harriet Nilsen Gaard er bare noen av artistene musikerkollektivet Gruven har samlet sammen.

På onsdag er det klart for den aller første konserten arrangert av musikerkollektivet Gruven, på Jernvaren på Hemnesberget. 

Gruven består av Rune Ervik (gitar), Thomas Langvann (tangenter), Tage Vedal (trommer) og Thor Leonardsen (bass), som alle har lang fartstid innen et mangfold av stilarter. 

Ervik, Langvann, Vedal og Leonardsen kommer fra, bor på og har base på Helgeland, men med et stort nettverk av artister fra hele Norge. De har hver blant annet samarbeidet med artister som Joddski, Ida Maria, Admiral P, Nico D, Briana Cowlishaw, Gavin Ahearn, Testudo og Vidar Busk. 

– Vi har etterhvert skjønt at man får ikke mer moro enn man finner på sjøl og deler med andre. Ønsker å spre spilleglede gjennom konserter og samarbeid med andre, og tilby et rom for å la nye artister prøve seg sammen med mer etablerte artister, forteller Thomas Langvann. 

SAVNER ET MUSIKKMILJØ

Langvann har vært musiker i Oslo i mange år, og har et stort nettverk innen musikklivet der. Målet med Gruven er å hente nasjonale artister, men også tilby en scene til etablerte eller uetablerte artister fra Helgeland. 

– Vi er ute etter å skape et bedre musikkmiljø på hele Helgeland. Et miljø som gjør terskelen til jenta i gata litt lavere for å få komme å stå på ei scene, sier Langvann. 

– Vi vil rive ned påstanden om at det er så vanskelig å komme i gang, og heller bare gjøre det. I denne omgangen har vi flere etablerte artister, og satser mot funk og soul, men neste gang blir det nok noe helt annet. 

LUKSUSPROBLEM

[annonse]
Gruven sikter seg mot minst to årlige arrangementer med opptredener i flere byer på Helgeland. Det første arrangementet blir altså på Hemnesberget. 

– Til høsten sikter vi mot noe enda større, men vi hadde så lyst å komme i gang før sommeren, så da heiv jeg meg rundt og ringte Sisi som gjerne ville komme. Vi har faktisk fått det luksusproblem, med at flere artister ønsker å opptre enn vi har rom for, sier Langvann. 

Det er han og Tage Vedal som er de musikalske lederne for konseptet. 

– Det er mye jobb som skal gjøres. Når vi flyr inn en artist fra Oslo, må hun komme til ferdig opplegg, hvor musikerne er forberedt. Vi har også hentet inn tre kordamer. Vi ønsker å være en arena hvor artister får eksprimentere, og dytte seg selv litt ut av komfortsonen. Dette føler vi at vi har lyktes med til denne konserten, og jeg gleder meg til å vise frem det vi har skapt, sier Thomas Langvann. 

 

 

Dette er de første artistene som skal spille med Gruven: 

Sisi er blant annet kjent for debutsingelen «Stay» feat. Nosizwe fra 2011. Hun landet på femte plass med sin deltagelse i første sesong av «Stjernekamp» på NRK i 2012, samme år som hun slapp EP-en «Don’t Wanna Go Home».I 2014 slapp hun det kritikerroste albumet "Don't Fall In Love", som fikk Dagbladet til å døpe henne "Norges sjelfulle førstedame". I tillegg til egne soloprosjekter, har hun koret hun for artister som Al Jarreau, John Legend, Madcon, Paperboys, Admiral P og mange
fler. 

Anna Anita Yaskiv er 19 år gammel, og kommer fra Hemnesberget. Lokalt ble hun ofte omtalt som «den lille jenta med den store stemmen», men den lille jenta er nå i ferd med å bli voksen. Musikk har hun drevet med siden hun var seks år. I 2012 kom hun helt til semifinalen i Norske Talenter. I fjor ble hun tildelt Helgeland Sparebanks kulturstipend. Og i løpet av 2017 hadde hun sin egen lille juleturne, i 2018 spilte hun egne låter på Båt- & fjordfestivalen og Smeltedigelen. I 2019 fikk hun Drømmestipend og slippet ut sin første låt "Førr deg".

Kristoffer Edvardsen er 21 år gammel, og kommer fra Sleneset.  I fjor tok han gitaren på ryggen og flyttet til Oslo, for å realisere drømmene han har hatt lenge. Etter noen måneder med eksperimentering havnet han i The Voice på TV2, og fremførte låter for hele Norge. Nå om dagen jobber han mye med skriving og produsering av egen musikk, og et singelslipp står på trappene.

Thale Jørstad har en mastergrad i klassisk sang ved Universitet i Agder og NTNU
Institutt for musikk. Thale har tidligere jobbet som freelance sanger og kordirigent. Hun satte i 2013 og 2014 opp konsertserien ”Unge blåtoner og glade operettesvisker” i Kilden konserthus i Kristiansand. Hun har også arbeidet som korsanger for TSO i
Trondheim og KSE i Kristiansand. I 2015 ble hun utnevnt til årets trønderske operatalent av Opera Trøndelag ved Prince Orlofskys byggeball i Kimen kulturhus, og hadde en av hovedrollene i Opera Trøndelags oppsetning av Carmen i mars 2017. Thale jobber for tiden som distriktsmusiker for Nesna kommune, og driver samtidig
aktiv freelancevirksomhet som solist.

Håkon William Skog Erlandsen er saksofonist fra Mo i Rana. Han er kanskje mer kjent som figuren “Jazzathlete”, hvor han bestiger det høyeste fjellet på hvert av kontinentene i verden og spiller saksofon på toppen. Han er nettopp kommet hjem fra å spille verdens første konsert på Mount Everest. Håkon har reist store deler av verden med musikken og spilt konsert med noen av de beste musikerne i verden. man kan nevne Jon Faddis Dominique Dipiazza, Jeff Lorber, Chris Potter og flere. Som et ungt talent har han også spilt med Jeunessess Musical International Big Band, et band
bestående av de 18 beste ungdomsmusikerne i verden.