Cecilie i sofaen med behandler Runi. Foto: Lena Switynk

Tilbyr ny behandling for alvorlige angstlidelser

Skrevet av Roger Marthinsen
31.03.2020 19:30 - OPPDATERT 01.04.2020 06:00

– Jeg har tatt tilbake hverdagen og livet mitt, sier Cecilie Nilsen, som var en av de første til å gjennomføre Helgelandssykehusets nye behandlingsprogram.

Helgelandssykehuset er i gang med "Bergen 4 Day Treatment" (B4DT), i Sandnessjøen. Første panikkgruppe ble gjennomført i uke 7.

– Vi er stolt over å være i gang med å kunne tilby våre pasienter dette virksomme terapitilbudet. B4DT er et intensivert behandlingsprogram for alvorlige angstlidelser, og tilbudet i Sandnessjøen er et samarbeid mellom voksenpsykiatri og barne- og ungdomspsykiatri, og vil i tiden fremover være et tilbud til hele befolkningen på Helgeland, melder Helgelandssykehuset i en pressemelding.

Cecilie Nilsen fra Sandnessjøen er en av de første pasientene som har fått hjelp med sin angstlidelse i det nye behandlingstilbudet B4DT i Sandnessjøen. Hun trodde ikke det skulle få så god effekt, og har nå tro på å komme seg ut i arbeidslivet igjen. 

– Jeg har vært langt nede, og min funksjonsevne har vært dårlig. Men nå har jeg igjen tro på at jeg kommer meg tilbake til arbeid igjen. Jeg har tatt tilbake hverdagen og livet mitt, sier hun i et intervju som er publisert på sykehusets hjemmeside.

Du kan lese hele intervjuet med Nilsen og mer om B4DT her.

Man vil kjøre kurset for grupper for voksne, og grupper for barn og ungdom.

De første gruppene vil være for personer med panikk/agorafobi. Fra høsten av vil Helgelandssykehuset Sandnessjøen også kunne tilby samme gruppetilbud for mennesker med sosial angst. 

Nyutdannede gruppeledere i B4DT: Ida Jørgensen og Runi H. Sparby. Foto: Brynhild Neergaard

Helgelandssykehusets direktør for psykisk helse og rus, Rune Holm, sier at enhet for psykisk helse og rus har mange dyktige og engasjerte ansatte som hver dag arbeider for at befolkningen på Helgeland skal få et best mulig tilbud. 

[annonse]
– Jeg oppfordrer alle på Helgeland til å benytte seg av dette behandlingstilbud i Sandnessjøen som kan vise til svært gode resultater, sier Holm. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.