«Bastuklubben» av Ögonblicksteatern.

Tjuvtitt inn i en badstu og opplev ei forestilling i campingvogn med bare fem publikummere

Skrevet av Hedda Hiller
06.11.2019 15:38 - OPPDATERT 06.11.2019 17:02

Vinterlysfestivalen med sitt femte slipp, hvor de også avslører festivalens Vinterlysprofil.

Landets nest største teaterfestival, Vinterlysfestivalen, er klar med sitt femte slipp til festivalen som går av stabelen i februar neste år.

Til sammen vil Vinterlys i år romme over 100 scenekunstarrangementer.

– Vinterlys alltid søker nye og spennende teaterformer, som for eksempel da vi kjørte forestilling i stua til Are. I år får vi to teaterformer vi aldri har hatt før, badstue og grøsser i campingvogn, skriver Vinterlysfestivalen i en pressemelding.

KUN FEM PUBLIKUMMERE 

Det er forestillingen «Inn i det ukjente» som vises i campingvogna. Her er det plass til bare fem publikummere per forestilling. 

Madame Solange har lang erfaring som klarsynt medium og garanterer deg kontakt med ånder på den andre siden. Hun reiser land og strand rundt og holder seanser i sin campingvogn. Som hennes gjest får du mulighet til å bli satt i kontakt med spøkelser, som kan gi deg svar på livets store spørsmål.

Forestillingen blander din egen fantasi, ny teknologi og moderne grøsserhistorier, og har derfor fått aldersgrense 13 år.

KIKK INN I EN BADSTU

Ögonblicksteatern presenterer forestillingen «Bastuklubben», hvor publikum får muligheten til å sitte utenfor badstuen for å tjuvtitte, smuglytte og oppleve de samtalene, oppførselen og forholdet som ulike kvinners kropp, tanker og erfaringer forteller.

[annonse]
(Saken fortsetter under bildet)

Forestillingen Bastuklubben er en del av Ögonblicksteaterns hudnære prosjekt med samme navn som undersøker søsterskap og fortrolighet ut i fra badstuen som rom og sammenheng.

RIKSTEATRET BLIR VINTERLYSPROFIL 

Vinterlysfestivalen kan også stolt presentere Riksteatret som årets Vinterlysprofil.

De kommer blant annet med forestillingen «Sult», historien om den unge, fattige og sultne forfatteren i Kristiania - «denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den». Forestillingen er basert på Knut Hamsuns 130 år gamle roman med samme navn.

(Saken fortsetter under bildet)

– Riksteatret har nå fått fast spillested på Nordland Teater, og de gjør så utrolig mange spennende ting. Det er en stor ære at de kommer til oss i år som Vinterlysprofilen. De vil bidra med flere ting under festivalen. Vi kommer med mer i et eget slipp bare med dem. Så det er bare å følge med, sier produsent for Vinterlysfestivalen, Wenche Bakken.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.