Det blir ingen Ribbecup i år. Her fra fjorårets arrangement. Foto: Line M Fagermo

To av julens høydepunkt er avlyst

Skrevet av Roger Marthinsen
21.11.2020 09:09

Koronaen setter en stopper for tradisjonsrike romjulsturneringer.

Både Ribbecupen og Brødrene Tørresvolds juleturnering er avlyst, som følge av korona-utbruddet i Rana. Arrangørene av de tradisjonsrike turneringene beklager at man må avlyse, men poengrerer at det er uforsvarlig å gjennomføre arrangement slik smittesituasjonen er.

Det er Stålkameratene som står bak Ribbecupen, som etter planen skulle arrangeres i fotballhallen på Sagbakken 2. juledag. 

– Slik smitten i Rana er blitt, ser vi i fotballstyret i Stålkameratene at i år må vi dessverre avlyse Ribbecupen. Det er med tungt hjerte, men helsa må gå foran. Så stå på, og så håper vi at dette gir seg, slik at det blir turnering til neste år, sier leder for fotballgruppa, Roger Fagerdal. 

Patrick og Simen Tørresvold står bak Brødrene Tørresvolds Juleturnering, som i fjor ble arrangert for niende gang. I en normalsituasjon skulle den tiende utgaven denne populære hådballturneringen gått av stabelen i Ytterenhallen, i slutten av romjula. Men  vi befinner oss langtfra noen normalsituasjon, konstaterer Patrick og Simen Tørresvold.

– Det er med et tungt hjerte også vi må bite i det sure eplet og innse at pandemien vi alle står ovenfor setter en stopper for oss som arrangør i år. Med de restriksjonene som er satt av myndighetene vil det dessverre bli helt umulig å gjennomføre den 10. utgaven av BTJT. Vi hadde, som sikkert mange andre arrangører, et lite håp om at det skulle "lette litt" utover høsten, men vi ser nå at det stikk motsatte skjer; det blir bare verre og verre, skriver de på turneringens Facebook-side. 

– Det vi i midlertidig kan gjøre er å love å komme mye sterkere tilbake neste år! Vi kommer oss igjennom dette, og som Arthur Artnzen sier: "Med et par gode somra e deinne snøen førssvuinne", melder Patrick og Simen Tørresvold.

Den tredje turneringen som pleier arrangeres i romjula er Mini-Ribbecupen. Arrangør Rana Fotballklubb skal ta en avgjørelse kommende uke, om denne skal avlyses. 

Girls Training Day, som Rana FK er arrangør av, er planlagt arrangert i januar. 

I og med at det ikke blir verken Ribbecup eller BTJT i 2020; her er noen tilbakeblikk til tidligere arrangement:

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.