Foto: Shutterstock

To nye smittetilfeller på Lovund

Skrevet av Roger Marthinsen
20.11.2020 12:25 - OPPDATERT 20.11.2020 17:00

Ber innbyggere på Lovund holde seg hjemme.

Lurøy kommune har i dag fått bekreftet at ytterlige to personer er smittet av covid-19. Personene som er smittet vurderes som nærkontakter til personen som fikk påvist korona-smitte onsdag kveld. Utbruddet i kommunen er dermed så langt begrenset til Lovund.

De smittede har vært i karantene siden onsdag. Kommunens smittevernteamet er i gang med smittesporing og det jobbes med å få oversikt over andre definerte nærkontakter, melder Lurøy kommune. 

– Kommunen henstiller personer på Lovund om å holde seg mest mulig hjemme og følge ekstra med på eget symptombilde. Ved symptomer – også vage, oppfordres det til å bestille testing (test-telefon Lovund 750-91573, som er åpen i tidsrommene kl. 09-12 og kl. 13-14.

Kommunens krisestab iverksatte i går en rekke tiltak, for å hindre smittespredning på øya. Man henstiller nå på det sterkeste om at tiltakene som er skissert overholdes, slik at kommunen kan få kontroll over situasjonen.

---------------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.