Gabriel Wright og Marius Westgaard stilte i lag sammen med Petter fra Sentrum Kampsport i Sarpsborg. Det sørget for gull. Foto: Rana Karateklubb

Tok fire gull, to sølv og tre bronse

Skrevet av Hedda Hiller
26.05.2019 15:20 - OPPDATERT 26.05.2019 19:32

Rana Karateklubb bet fra seg under Gøteborg Open.

Denne helga deltok Rana Karateklubb på stevnet Gøteborg Open 2019. På grunn av eksamen var vi en litt redusert tropp som dro.

– Vi hadde et håp om å kunne bite fra oss, selv om flere av de som har vært medaljegrossister fra oss ikke kunne delta. Det gikk over all forventning, og vi viser at det gror godt i rekkene og vi gjør mye rett, sier Ronny Olsen i Rana karateklubb.

Inkludert Sander Fretheim Nygård og Eskil Fretheim Nygård, som nå bor i Levanger, men fortsatt representerer Rana Karateklubb var de totalt syv utøvere. Og det ble fire gull, to sølv, og tre bronsemedaljer på klubben!

– Eskil Fretheim Nygård tok gull kumite og sølv i kata. Storebror Sander Fretheim Nygård tok gull i kumite. Dessverre ble lagkampen til Sander avlyst da de endret reglene under stevnet, og da var det flere lag som ikke ville stille, forteller Olsen.

Gabriel Wright og Marius Westgaard stilte i lag sammen med Petter fra Sentrum Kampsport i Sarpsborg.

– Og der gikk guttene hele veien og hentet hjem en meget flott førsteplass. I finalen ble første kampen uavgjort, Marius vant andre kampen 3-0, så da lå alt ansvaret på ankermannen Gabriel Wright. Han viste veldig god fighting og dro seieren i land med en klar 6-1 ledelse. Dermed ble det gull på guttene, sier Olsen.

I vektklassene sine gjorde også Rana karateklubb det veldig godt. Gabriel tok seg helt til semifinalen, før han gikk på et tap.

– Han sikret seg rekvalifisering og i bronsefinalen var det aldri noen tvil. Gabriel fightet veldig godt og dro i land en fortjent og sterk bronse. Marius Westgaard kjempet også særdeles godt, og tok seg helt til finalen. I finalen tok han ledelsen og ledet 2-0, så gikk slapp vi guarden litt ned, og det utnyttet en god motstander, som satte inn ett hodespark, og fikk tre poeng. Vi jaget og var nær, men dessverre så holdt det ikke i dag, og vi tapte finalen. Uansett så er vi veldig glade og stolte over en sterk sølvmedalje, sier Olsen. 

(Saken fortsetter under bildet)

[annonse]
Renate Ødegård tok sølv under sitt første stevne. Foto: Privat

Renate Ødegård deltok for første gang på et slikt stort stevene, og overrasket klubben med sterk fighting.

– Hun vant kamp etter kamp og tok seg til finalen. I finalen ble det tap mot en meget sterk utøver. Vi er veldig glade og stolte over en meget sterk prestasjon av Renate. For oss er sølv like godt som gull i dag. I tillegg tok både Viktor Larsen, og Georg Larsen bronser i sine klasser. Så det er en meget stolt og fornøyd gjeng fra Rana Karateklubb, sier en glad Ronny Olsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.