Anette Amalie Åbodsvik Bang (t.v.) og Merete Julie Bang sammen med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Tok gull med ull

Senterungdommen svært fornøyd med gjennomslagene de har oppnådd.

Nordland Senterungdom er godt fornøyd etter helgens landsmøte i Senterungdommen, der deres  resolusjoner «Norge trenger et nasjonalt ungdomsråd» og «Norsk ull er gull» ble vedtatt. Videre så ble Skjalg Hamnes fra Evenes også gjenvalgt i Senterungdommens sentralstyre.

– Det er godt å se at vi som ungdomsparti tar ungdom på alvor, og sier ja til et nasjonalt ungdomsråd. Vi har skrevet denne resolusjonen fordi vi har fått flere henvendelser fra ungdom både fra kommuner og fylkeskommuner om at de ønsker et nasjonalt ungdomsråd. Vi som ungdomspolitikere må være sterke pådrivere for dette, og sørge for at det blir en realitet. Jeg tror også Senterungdommen er det første ungdomspartiet som tar dette standpunktet, sier fylkesleder i Nordland Senterungdom Anette Amalie Åbodsvik Bang. 

Resolusjonen «Norsk ull er gull» ble også vedtatt på landsmøtet. Denne omhandler viktigheten av å benytte norsk ull, mindre import og å øke bevisstheten rundt hvilket garn man kjøper i butikken.

– Med denne resolusjonen inviterer Senterungdommen til en storstilt satsing på det som kanskje er verdens beste biprodukt - nemlig norsk ull. Jeg ønsker å støtte opp om det norske landbruket og levende bygder også når jeg kjøper garn. Da er det viktig at det finnes godt merkede, norske produkter, sier Merete Julie Bang, lokallagsdelegat fra Søndre Salten Senterungdom. 

– Jeg er utrolig stolt og glad for at Nordland Senterungdom har fått så mye gjennomslag på Landsmøtet til Senterungdommen. Vi er første ungdomsparti som støtter et nasjonalt ungdomsråd og vi er fremtidsrettet på ny landbrukspolitikk. I tillegg er vi veldig stolte over Skjalg Hamnes som er gjenvalgt i Sentralstyret til Senterungdommen, sier Bang.  

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.