Glimt fra noe av det som skjedde under helgens Ta Træna med Storm. Foto: Kathrine Sørgård

Tok Træna med storm

Skrevet av Roger Marthinsen
19.02.2020 13:51 - OPPDATERT 19.02.2020 17:00

Solgte så mange billetter at enkelte arrangement måtte flyttes.

Se bildegalleri helt nederst

– Helgens vinterfestival i Træna hadde 5-års jubileum, og arrangementet ble en stor suksess. Festivalpassene ble utsolgt noen dager før helgen og rekordmange tilbrakte helgen langt til havs, melder Ta Træna med Storms Moa Björnson. 

– Hele teamet er veldig fornøyde med helgens arrangement. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger og alt har egentlig gått akkurat som det skulle! Det er godt å se at vi har så mange venner rundt omkring på Helgeland og videre ut i verden. Fra nærmeste naboøy Lovund til besøkende kokker fra London, sier Björnson, som forteller at i år ble også Helgeland Reiseliv med på arrangementet.

– De bidro med foredrag i seminardelen og fikk med seg mange reiselivsaktører fra hele regionen, sier Björnson, som er fornøyd med at arrangementet lykkes med å skape et faglig innhold som treffer mange.

– Med 150 gjester ble det fullsatt på seminaret om “Livskraftige lokalsamfunn”. Når vi så at billettsalget tok av måtte vi flytte dette arrangementet  fra Grendahuset til romslige Trænahallen, sier Björnson. 

Ta Træna med Storm startet torsdag kveld, og pågikk frem til utpå lørdagskvelden. På programmet fant man øyhopping, ungdsomspanel og ordførerdebatt med Distriktssenteret, matopplevelser med både lokale kokker og tilreisende såkalte Chefs in Residence, lydvandring med lokale barn, sauna sessions, artist talks og skreimiddag ombord bilferga. 

– Dette var den beste festivalen jeg vært på, sier Trænafestivalens nye festivalsjef Martin Rugelsjøen Lie. Han startet i jobben som festivalsjef for en måned siden, og fikk med vinterfestivalen som en oppvarming frem mot sommerens festival.

– Vi har vært med på mange Trænafestivaler, og de er jo helt super. Men dette var enda bedre, sier  Hans Petter Sørensen fra Nesna. Han tok turen til Trøna blant annet for å levere det nye ølet fra Raus Bryggeri, til festivalen. Og mener at vinteren er den beste tiden for å oppleve Træna.

– Det mange gjester gir tilbakemeldinger om er at de ser at hele samfunnet er i sving. Uten alle lokale frivillige som stiller opp hadde et slikt arrangement ikke vært mulig. Det er både unge og gamle som hjelper til og det er fabelaktig å se at Trænasamfunnet har sånn pågangsmot - uansett om det er storm eller stille, sier en fornøyd Moa Björnson. 

----------

Les også:

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.