Tottenham- og England-legenden Paul «Gazza» Gascoigne sammen med Tom Storvik.

Tom fra Utskarpen regisserer filmen om Paul Gascoigne: – Skummelt og spennende

Skrevet av jens friberg
14.06.2019 21:35 - OPPDATERT 14.06.2019 21:41

Få fotballhelter har hatt et like turbulent liv, få personligheter har satt like dype spor i fansen som England-helten Paul «Gazza» Gascoigne. Norske Tom Storvik skal formidle det hele på lerretet, med en ukjent norsk kvinne i en av hovedrollene.

– Det er vidt spenn i filmen, fra hans tidlige dager i Newcastle til moderne tid, med fokus på hans storhetstid som fotballspiller på 90-tallet. Og den store nedturen, sier Storvik til VG.

Etter at han fikk kontakt med Gascoigne og formidlet hvordan han ønsket fortelle historien til den skandaleombruste Tottenham- og England-legenden, gikk det fort fremover.

– Det er ikke lett å være Gazza, men takket være kjærligheten og støtten fra fansen, holder jeg det gående! Jeg vil at denne filmen skal fortelle min historie ... hvordan det var, er og skal bli, sier «Gazza» selv i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det har vært høye topper og dype daler for England-helten Paul «Gazza» Gascoigne.

Filmen har arbeidstittel «30 years of hurt» med planlagt lansering før EM 2020, og følger historien med spesielt stort fokus på storhetstiden på nittitallet, da han var en av Englands største idrettsprofiler – og de mange negative sidene som fulgte.

– Vi begynte å jobbe med ham denne våren, og har fått tilgang til den upubliserte selvbiografien hans. Vi snakket mye om forholdet til ekskona Sheryl Gascoigne. Det var mange negative sider ved ekteskapet deres, og det er ofte Paul som var det negative, forklarer Storvik.

HØYE TOPPER, DYPE DALER

For det blir ifølge Storvik en ufiltrert fortelling av et liv preget av oppturer og suksess, narkotika og alkoholisme, skilsmisse og voldsepisoder. Storvik selv er Newcastle-supporter, laget «Gazza» fikk sitt gjennombrudd på, og har sett opp til Englands profilerte nummer åtte i mange år.

Det gjør det enda viktigere å få fortalt historien rett, mener han.

Amalie Olufsen spiller fotballspillerens ekskone.

– Det er ekstremt hyggelig, men også skummelt og spennende, at han har tillit til meg. Jeg har ikke selv all verden med erfaring, dette er mitt første så store prosjekt, sier Storvik, som også skriver manus i samarbeid med Newcastle-baserte Chris Ward.

- FORNØYD PAUL

Teamet til Storvik jobber nå med rollebesetningen og kan avsløre at en «Game of Thrones»-stjerne er aktuell for rollen som Paul Gascoigne, uten at kontrakten er helt spikret. I rollen som kona Sheryl er norske Amalie Olufsen, som Storvik sier imponerte også Paul fra første dag. Også Stig Frode Henriksen skal spille en rolle både foran og trolig bak kamera.

– Paul er veldig fornøyd, og ser veldig frem til hvordan dette blir. Jeg tror det kommer til å bli veldig emosjonelt, med veldig sterke scener. Filmen er veldig følsom, og jeg skal møte Sheryl selv om hvordan hun har hatt det, sier Olufsen, som flytter til London i august – for sitt aller første skuespilleroppdrag.

Les mer om:

tom storvik
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.