Freyr sin pilotfabrikk skal ligge på Sentraltomta i Mo Industripark. Ill: Freyr Battery Illustrasjon: Freyr Battery

Tomtejobb verdt 50 mill: –⁠ Markerer startskuddet for satsingen på batterifabrikker i Norge

I løpet av tre måneder skal Hæhre være ferdig med tomtejobben som klargjør for bygging av Freyrs pilotfabrikk i industriparken.

Tidligere i dag ble det kjent at Hæhre er tildelt kontrakt på forberedende tomtearbeider for Freyrs batterifabrikker i Mo Industripark

Kontraktssummen for de forberedende arbeidene er på rundt 50 millioner kroner. Anleggsstart er umiddelbart, med ferdigstillelse innen 22. april. 

Kontrakten er inngått mellom Hæhre og Mo Industripark AS, og gjelder forberedende arbeider på Sentraltomta i industriparken. 

– Vi er godt fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, som markerer startskuddet for satsingen på batterifabrikker i Norge, sier daglig leder i Hæhre Entreprenør, Gudmund Roen.

De forberedende arbeidene utføres for Mo Industripark AS som byggherre. Freyr skal etter planen starte bygging av den første fabrikken – pilotfabrikken – på Sentraltomta inneværende år. Dette vil bli det neste trinnet for Freyrs utbygging, som allerede er i gang med oppbyggingen av Freyrs kundekvalifiseringsfabrikk, i det gamle kamstålbygget på Rana industriterminals område. 

Arbeidene på Sentraltomta vil i hovedsak bestå av grøftarbeid, vann- og avløpsarbeider og mindre masseflyttingsarbeider.

– I prosjektet er det stilt strenge krav til fremdrift og ferdigstillelse. Hæhre Entreprenør er tildelt oppdraget på grunnlag av en komplett leveranse, og en gjennomføringsplan som møtte byggherrens krav. Vi er godt fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, som markerer startskuddet for satsingen på batterifabrikker i Norge, sier Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre Entreprenør.

 

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.