Etter noen år i "midlertidighet" kunne Tonnesbilan i dag åpne sin egen terminal på Mo. Foto: Petter Aspdal Hansen

Tonnesbilan på plass i egen Mo-base

Skrevet av Roger Marthinsen
01.07.2020 17:00 - OPPDATERT 01.07.2020 19:32

Etter flere år på midlertidige lokaliteter, kunne Tonnesbilan i dag åpne sin egen terminal på Mo.

– Etter flere år med midlertidige forhold, har vi nå god plass til å
klargjøre for distribusjon til hele Helgeland. Vi har lenge har planer
om en ny terminal, men lyktes først når vi inngikk et samarbeid
med Voco Eiendom om byggingen av terminalen vi i dag har fått tilgang
til.

Dette sier grunnlegger, hovedaksjonær og daglig leder i Tonnesbilan AS, Oscar Hansen, i forbindelse med at selskapet i dag markerte åpningen av sin nye terminal i Nordre gate 6.

Tonnesbilan sin nye base på Mo har en grunnflate 1.000 kvadratmeter, med gode soner for kjølevarer og frysevarer, samt funksjonelle kontorfasiliteter.

– Den nye terminalen gjør oss tryggere på kvaliteten på transporten, ikke minst for  temperatureregulerte varer, sier Hansen, som forteller at man opplever stor tillit fra næringsliv i Rana og øvrige Helgeland, noe som har ført til at man har fått stadig flere oppdrag. Og man har klart å holde stø kurs, også underveis i korona-pandemien.

– For mange har de siste månedene vært en uvanlig og usikker periode. Imidlertid er alt av transportarbeid beregnet som essensielle tjenester, og vi har hatt
en normal og økende oppdragsmengde i vår. Behovet for varer og
matvarer har vært oppretthold, og vi har kunnet fortsette å gjøre denne
viktige oppgaven på Helgeland, sier Oscar Hansen, som understreker at man har fulgt de ordinære smittevernstiltakene, og unngått covid-19-smitte blant ansatte.

(Saken fortsetter under bildet)

Oscar Hansen sier at den nye terminalen i Nordre gate gir Tonnesbilan et godt utgangspunkt for videre vekst. Foto: Petter Aspdal Hansen

Lurøyselskapet blir forøvrig ikke helt alene i terminalen i Nordre gate. Man har leid ut deler til Mini Ekspress, som vil bruke dette
som sin base for utkjøring av frukt fra BaRe.

– Utover å dele terminal innebærer det nye samarbeidet med Mini Ekspress at vi skal utføre deres distribusjon på Helgeland. Dette er en stor jobb for oss, og er svært hensiktsmessig siden vi har ruter til mange steder på Helgeland, samtidig som det gjør at vi kan økte vårt tjenestetilbud. Dette gjelder frekvens ut til øyene og en bredere dekning sørover i regionen, sier Oscar Hansen.

[annonse]
TonnesBilan ble etablert i dagens selskapsform, i 2009. Selskapet har imidlertid jobbet med transport på Helgeland i 23 år. 

– Denne nye terminalen vil gi et betydelig løft for oss som en solid aktør på
Helgeland, sier grunnlegger Oscar Hansen.

Tonnesbilan AS hadde i 2019 en omsetning på 16,96 millioner kroner og et driftsresultat på 921.000 kroner. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.