Tor Jacobsen fikk kongens fortjenestmedalje i 2017. Foto: Roger Marthinsen

Tor Jacobsen er død

Forfatter og journalist Tor Jacobsen sovnet stille inn i sitt hjem, 90 år gammel.

Det er Rana Blad som melder at forfatter og journalist, Tor Jacobsen, døde i sitt hjem i Toraneset i går, 90 år gammel. Dødsfallet bekreftes av Tor Jacobsens sønn, Bjørn B. Jacobsen.

Tor Jacobsen skulle fylle 91 år den 14. desember, og legger bak seg et langt arbeidsliv. Han startet sin karriere som lærling i Rana Blad (1948), og var senere med å bygge opp Helgelandsradioen, som var eid av NRK. 

I 1990 startet han sitt eget forlag, Arctic Books, hvor han blant annet har gitt ut flere barnebøker om Hotell-Per, som har sin handling hentet fra Tors barnsdomsparadis, Toraneset. 

I løpet av sitt forfatterskap, som startet i 1978, ga han ut hele 20 bøker. Den siste i en alder av 87 år, i 2018, om sabotasjen på Bardufoss. Kanskje aller mest kjent av hans bøker er Smeltedigelen, en historisk beretning om Rana, fortalt på folkemunne. 

Tor har også sittet i styret i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Han fikk Nordland fylkes kulturpris og Rana kommunes kulturpris i 1993. I 2017 ble han hedret med Kongens fortjenestmedalje.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.