Christian Torset er valgt til ny leder i Nordland SV. Foto: Marius Meisfjord Jøsevold

Den nye SV-lederen sikter over ti-tallet

Av Roger Marthinsen
11.03.2018 12:06 - OPPDATERT 12.03.2018 11:59

Nyvalgt SV-leder Christian Torset mener det er naturlig å satse på minst ti prosent oppslutning ved neste valg.

Christian Torset fra Sortland ble i dag valgt til ny leder for Nordland SV. Valget fant sted i forbindelse med fylkeslagets årsmøte i Bodø.

Torset tar over som SV-leder etter at Marius Meisfjord Jøsevold tidligere i vinter besluttet å trekke seg som leder for Nordland SV. Jøsevold trakk seg etter at han selv kom frem til at han hadde ført Nordland SV så langt som han hadde sett for seg, da han tok over som SV-leder.

– Vi er et parti som stiger på meningsmålingene, og har høy medlemsvekst. Det blir min oppgave å rigge organisasjonen for å hente ut det potensialet, sier den nyvalgte SV-lederen.

Avtroppende leder, Marius Jøsevold fra Nesna, sier han går av for å konsentrere seg om fylkespolitikken.

– Jeg har vært så heldig å lede partiet tilbake til Stortingsrepresentasjon, og til posisjon på fylkestinget. Nå er det tid for å slippe til nye krefter, og Torset har alle egenskaper som skal til for å ta partiet videre. Han har bred erfaring med organisasjonsarbeid og media, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en god jobb, sier Jøsevold.

Torset sier at han har høye ambisjoner på vegne av SV.

– Jeg mener det er helt naturlig at vi sikter mot minst ti prosent oppslutning i neste valg. Vi er ikke et parti som trives på fire prosent, vi må ha makt og gjennomslag for våre løsninger. Det er med vår politikk det blir mindre forskjeller, bedre skole, og effektivt arbeid mot klimakrisen, sier Torset, som har vært aktiv i SVs organisasjon i en årrekke, har vært leder i Nei til EU i Nordland og representant i sentralstyret i Nei til EU. I inneværende periode er han første vara for Nordland SV til fylkestinget.

Christian Torset var valgkomitéens kandidat til å overta ledervervet. Rana SV hadde spilt inn Hilde Rønningsen som lederkandidat, og Rønningsen var også Sosialistisk Ungdom Nordlands førstevalg. Avstemningen mellom de to ble jevn; Torset fikk 34 mens Rønningsen, som ble valgt inn i SVs Arbeidsutvalg fikk 22. 

Inge Myrvoll ble valgt inn som 3. vara i  fylkesstyret.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.