Andrian Lund sammen med Geir Tore Klæboe og Sonja Alice Steen under dagens prisutdeling.

– Tourette er min største ressurs

Skrevet av Roger Marthinsen
17.06.2019 16:19

Adrian Lund lover å fortsette fortsette jobben med å spre kunnskap om at alt er mulig, selv om man er anderledes.

Adrian Lund, kjent blant annet fra 71 grader Nord, fikk i dag Nordland fylkeskommunes Døråpner-pris. Prisen ble delt ut under fylkestinget i Mo i Rana i dag. Der fikk Lund stående applaus fra en samlet sal, etter sin takketale.

– Tusen takk for denne prisen. Jeg kommer til å fortsette jobben med å spre kunnskap om min tilstand. Og spre budskapet om at alt er mulig, selv om man er anderledes, sa Adrian Lund til fylkestingsforsamlingen.

– Faktisk er min Tourette en "icebreaker" i mange situasjoner i livet, og på mange vis min største ressurs, la han til.

Hør og se Adrian Lunds takketale:

Adrian Lund har gjennom en årrekke vist en sjelden åpenhet om både hvordan det er å oppleve å ha Tourettes og den mobbing som han opplevde som konsekvens. Det er ikke vanskelig å tenke at barn med Tourettes fremdeles vil bli utsatt for mobbing.

"Hans fremstillinger i det offentlige rom er et bidrag til å hjelpe andre i samme situasjon til å takle hverdagen og vil kunne forebygge mobbing", heter det i begrunnelsen for hvorfor Andrian Lund får prisen.

Lund har hele livet hatt utfordringer med Tourettes syndrom. Han har vært med i reality-tv showet 71 grader Nord, der man ble kjent med han som en positiv mann med stå-på-vilje.

Lund opptrer nå som foreleser og mentor. Han oppfordrer alle til å se muligheter, og ikke begrensninger, selv om en skulle ha helsemessige- eller andre utfordringer. Dette gjør han på en måte som gir positiv energi og tankemåte til tilhørere.

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.