Andrian Lund sammen med Geir Tore Klæboe og Sonja Alice Steen under dagens prisutdeling.

– Tourette er min største ressurs

Skrevet av Roger Marthinsen
17.06.2019 16:19

Adrian Lund lover å fortsette fortsette jobben med å spre kunnskap om at alt er mulig, selv om man er anderledes.

Adrian Lund, kjent blant annet fra 71 grader Nord, fikk i dag Nordland fylkeskommunes Døråpner-pris. Prisen ble delt ut under fylkestinget i Mo i Rana i dag. Der fikk Lund stående applaus fra en samlet sal, etter sin takketale.

– Tusen takk for denne prisen. Jeg kommer til å fortsette jobben med å spre kunnskap om min tilstand. Og spre budskapet om at alt er mulig, selv om man er anderledes, sa Adrian Lund til fylkestingsforsamlingen.

– Faktisk er min Tourette en "icebreaker" i mange situasjoner i livet, og på mange vis min største ressurs, la han til.

Hør og se Adrian Lunds takketale:

Adrian Lund har gjennom en årrekke vist en sjelden åpenhet om både hvordan det er å oppleve å ha Tourettes og den mobbing som han opplevde som konsekvens. Det er ikke vanskelig å tenke at barn med Tourettes fremdeles vil bli utsatt for mobbing.

"Hans fremstillinger i det offentlige rom er et bidrag til å hjelpe andre i samme situasjon til å takle hverdagen og vil kunne forebygge mobbing", heter det i begrunnelsen for hvorfor Andrian Lund får prisen.

Lund har hele livet hatt utfordringer med Tourettes syndrom. Han har vært med i reality-tv showet 71 grader Nord, der man ble kjent med han som en positiv mann med stå-på-vilje.

Lund opptrer nå som foreleser og mentor. Han oppfordrer alle til å se muligheter, og ikke begrensninger, selv om en skulle ha helsemessige- eller andre utfordringer. Dette gjør han på en måte som gir positiv energi og tankemåte til tilhørere.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.