Darya Katyba fra Rana kulturskole er også dirigent for Hakneskoret. Hun er solist under Båsmokorets julekonsert.

Tradisjonen tro inntar de Ytteren kirke

Serverer deg en god dose julestemning i helga.

Båsmokoret inviterer tradisjonen tro til de stemningsfulle julekonsertene i Ytteren kirke søndag 17. desember. De har alt hatt en generalprøve i Træna på Trænafestivalens årlige julekonsert, og kommende helg kan altså ranværingene glede seg til en god dose julestemning. Det skriver koret i ei pressemelding.

År etter år har Båsmokoret holdt sine julekonserter i lokale kirker siste helga før jul. I år tjuvstartet de med en liten førjulstur til Træna 9. desember for å synge tradisjonelle norske julesanger på julearrangementet til Trænafestivalen.

– Nå er det atter igjen klart for en helaften i Ytteren kirke. Også i år vil publikum få høre de gode gamle norske julesangene som alltid får oss i den rette julestemningen. Konserten vil i tillegg by på noen forfriskende engelske Christmas carols og spennende klassiske perler, skriver Båsmokoret i pressemeldingen.

Båsmokoret er glade for å ha fått med seg den profesjonelle sangsolisten Darya Katyba. Hun er kjent fra Rana kulturskole og som dirigent for Haukneskoret.

– Publikum får også et gjenhør med våre utmerkede distriktsmusikere i KammeRana som vi vet vil danne en nydelig musikalsk ramme rundt konserten, heter det i pressemeldingen.

KammeRana består av Anne Guri Frøystein (fløyte), Eli Margrethe Hemma (trompet), Håvard Nordheim (klarinett), Julie Treimo (klaver), Elin Korneliussen (cello) og Ida Mouritzen (fiolin).

Koret vil også ha urframføring av Bodvar Drotninghaug Moes sylferske komposisjon «De som skaper fred», basert på Bergprekenen i Matteus-evangeliet.

– Båsmokorets kjære dirigent og musikalske leder, Tor-Petter Aanes, spiller piano og synger med sin vakre barytonrøst. Kanskje får vi høre alles favoritt,«O, helga natt», som ekstranummer i år også? Den som kommer får høre! avslutter Båsmokoret.

Båsmokoret under en konsert i Hemnes kirke. Foto: Privat

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.