Foto: Hedda Hiller.

Brannbil i utrykning kolliderte med personbil

Veien er åpnet etter ulykken.


E6 ved Albogen ble i morges stengt på grunn av trafikkulykke. Det var en brannbil i utrykning og personbil som har kolliderte i lyskrysset E6/Svenskveien. 

Føreren av personbilen og fire personer fra brannbilen ble fraktet til sykehus for behandling.

Rana Nos journalist Hedda Hiller på stedet har snakket med politiet, som sier at hendelsesforløpet er uklart. 

– Vi kommer til å stenge fra lyskryss til rundkjøring i Ranenget. Fem er personer involvert. Hittil avdekket lettere skade, men tas videre hånd om av ambulanse. Oppmåling og avhør på stedet. Store materielle skader og utforkjøring. Etterforskning pågår, sier innsatsleder Arild Woldmo.

Det er store materielle skader på både personbil og brannbil. Brannbilen har kjørt av veien. Veien er stengt på grunn av nedfall fra bilene som ligger i veibanen.

Innsatsleder brann, Bjørn Råde, sier til Rana No at det etter forholdene går bra med de fire fra deres mannskap som satt i brannbilen.

– Det vi får opplyst og det vi har sett med selvsyn er at de tilsynelatende har det bra. De er fraktet til sykehuset for en sjekk, i tråd med våre retningslinjer, sier Råde.

Det er den nyeste av brannbilen som havnet utenfor veien etter sammenstøtet i lyskrysset.

– Det er dessverre den som ligger der, men vi har en tilsvarende bil, så vi skal klare å holde oppe beredskapen, sier Bjørn Råde.

Rana Blad melder mandags formiddag at personbilen er fraktet bort av redningsmannskap, og berging av brannbilen pågår. Veien er nå åpen forbi ulykkesstedet. 

Foto: Hedda Hiller

Foto: Hedda Hiller