En trailer kjørte inn i en fjellvegg like sør for Dalsgrenda, torsdag formiddag. En annen trailer havnet i grøfta på samme sted. Foto: Line Fagermo

To trailere involvert i ulykke – den ene havnet i en fjellvegg

En trailersjåfør transportert til sykehus. Klarte selv å gå inn i ambulansen.

Klokken 11:07 melder Nordland politidistrikt om en trafikkulykke på E6 i Dalsgrenda, der en trailer hadde kjørt inn i en fjellvegg. Det ble da meldt at sjåføren skulle være skadet, men var ved bevissthet.

– Trailer har kjørt i en fjellvegg. En person i traileren, skal være skadet, men ved bevissthet. Ingen andre kjøretøy involvert. Nødetatene er på tur, meldte politiet.

Da nødetatene kom til stedet viste det seg at det var to trailere involvert. Én trailer hadde havnet i ei grøft, mens den andre traileren hadde kjørt inn i en fjellvegg.

– Hendelsesforløpet er ikke helt avklart, men det ser ut til at den ene traileren har havnet i grøfta og så har den andre gjort en manøver i forhold til den som var havnet i grøfta, som førte til at den kjørte inn i fjellveggen, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Kai Eriksen, til Rana No.

– Vi vil nå forsøke å få kartlagt årsakene til de to hendelsene og om det er noen sammenheng, men det kan altså se ut til at den ene ulykken har ført til en ny ulykke, sier operasjonsleder Eriksen.

Trailersjåføren som kjørte farkosten som havnet i grøfta skal ha kommet fra hendelsen uten fysiske skader. Sjåføren av traileren som kjørte inn i fjellveggen er transportert til Helgelandssykehuset avdeling Mo i Rana. 

– Han måtte få hjelp for å komme ut av kjøretøyet, da dørene var klemt noe inn. Han klarte imidlertid selv å gå inn i ambulansen, så det kan se ut til at dette har gått forholdsvis bra. Det er imidlertid snakk om store materielle skader, sier operasjonsleder Kai Eriksen.  

Den ene sjåføren er hjemmehørende i Rana-regionen og den andre i Midt-Norge. I følge operasjonsleder Eriksen var det sjåføren fra Midt-Norge som ble transportert til sykehus 

Ulykken har skjedd mellom Førneset og Skamdal. Bergingsbil er på vei til stedet, og trafikken bli inntil videre manuelt dirigert forbi skadestedet, melder politiet klokken 11:54. E6 vil kunne bli helt stengt igjen i forbindelse med bilbergingsarbeidet. 

[annonse]
Dette er den andre ulykken på E6 med store kjøretøy, det siste døgnet i Rana. I går ettermiddag kolliderte to vogntog på E6 nord for Eiterå. Her kom sjåførene forholdsvis uskadd fra ulykken, men det ble store materielle skader på kjøretøyene.

----–

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.