Beleggsenteret er ett av stedene der det har vært innbrudd i helga. Foto: Hedda Hiller

Tre innbrudd i Rana-bedrifter i helga: – Synd at de skal ødelegge slik

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
05.08.2019 11:30 - OPPDATERT 05.08.2019 17:02

I løpet av helga har det vært innbrudd i tre bedrifter i Mo i Rana, Møbelringen, Rana Blad og Beleggsenteret. Alarm i butikkene har trolig begrenset omfanget av tyveri.

Natt til søndag ble det meldt om innbrudd, både hos Møbelringen på Tverrånes, og hos Rana Blad i Ole Tobias Olsens gate.

Midt på dagen søndag gikk alarmen på Beleggsenteret på Søderlundmyra, rundt klokken 13.20. 

– Alarmen gikk, slik at vi var ganske raskt på stedet, men da var de kommet seg avgårde, sier butikksjef Kenneth Pedersen.

– De har vært i kassa og har tatt penger, og det er materielle skader på dører, port og tak som har oppstått da de kom seg inn, men det er ellers ingenting som er ødelagt, sier Pedersen. 

– Vi har vært på stedet og har gjort åstedsundersøkelser. Vi har også en person som vises på et kamera, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikts operasjonssentral, Remi Johansen.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt innbrudd i helga. Men vi har alarm, slik at politiet og vekterne var raskt på plass, dermed de har hatt hatt dårlig tid på seg. Vi kan foreløpig ikke se at de har fått med seg noe av verdier, men de har ødelagt et vindu, der de har brutt seg inn. De har også forsøkt å bryte seg inn ei dør, sier daglig leder Elin Høgås og tilføyer:

– Men det jo synd at de skal ødelegge på denne måten.

 Politiet er interessert i tips om sakene - har du observert noe kan du ta kontakt med politiet på 02800.

Les mer om:

Politi innbrudd
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.