Foto: Roger Marthinsen

Nye korona-tilfeller avdekket i hurtigtester

Skrevet av Roger Marthinsen
15.01.2021 09:16 - OPPDATERT 15.01.2021 17:00

Ukjent smittekilde for det ene av tre nye tilfeller.

Tre personer i Rana testet positivt på hurtigtest, i går torsdag 14. januar.

– Personene som har testet positivt har tilknytning til andre kjente positive tilfeller, ser kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen.

Smittekilden er foreløpig ikke avklart for den ene av de tre personene som er smittet.

– Smittesporingsteamet jobber videre med å kartlegge hvor og hvordan denne personen kan ha blitt smittet. Nærkontakter er varslet og satt i karantene, sier Connie Slettan Olsen.

Kommuneoverlege Frode Berg uttalte i går at det er mye som tyder på at det er noe noe skjult smitte i Rana, og at nettopp skjult smitte er det som kan utløse et nytt utbrudd i Rana. 

– Omfanget av den skjulte smitten vurderes å ikke være stort på nåværende tidspunkt. Det er likevel ubehagelig å ikke ha full kontroll på smittekilder, og det skal ikke mye til for at skjult smitte kan gi oss et nytt lokalt utbrudd. Det er derfor svært viktig at alle som har nyoppståtte infeksjonssymptomer raskt bestiller seg time til testing. Jo tidligere man får avdekket positive tilfeller, jo enklere og raskere klarer vi å bryte smittekjedene, sa Berg i går.

Med tre nye tilfeller i går er det totale antallet korona-tilfeller fra Rana nå 184 personer. Dette inkluderer tilfeller der personer er testet utenfor Rana og oppholder seg utenfor Rana.

For Nordland ble det bekreftet to nye smittetilfeller i går – ett i Vågan og ett i Vestvågøy, viser Msis tall. Dette inkluderer altså ikke de tre nye smittetilfellene i Rana.

På landsbasis ble det bekreftet 454 nye covid-19-tilfeller i går. Smittetrenden for landets betegnes nå som flat, etter noen uker med stigende trend. 

[annonse]
----------

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.