Båtmotorer stjålet i Straumen og Konsvik funnet i utenlandsk bil på Mo

Skrevet av Roger Marthinsen
11.09.2018 07:32 - OPPDATERT 11.09.2018 15:49

Tre menn er siktet for tyveri av båtmotorer, etter at politiet fant to stjålne utenbordsmotorer i en bil.

Politiet stanset i morges en utenlandskregistrert bil i en kontroll i Mo sentrum. Det førte til at tre menn ble pågrepet, mistenkt for tyveri av båtmotorer.

Politiet oppdaget at det lå to båtmotorer i bilen som ble stanset. Mennene, som er fra Øst-Europa, ble etter dette pågrepet og tatt med til Mo i Rana politistasjon. 

 Etterforskningsleder ved Mo i Rana politistasjon, Bjørn Einar Bjørnå, bekrefter overfor Rana No at motorene som ble funnet, var stjålet. Politiet har hatt kontakt med begge eierne av motorene. 

– Den ene motoren ble stjålet fra en båt i Straumen, mens den andre motoren ble stjålet fra en båt som sto på land i Konsvikosen, sier Bjørnå.

Politiet etterforsker nå om de som ble pågrepet på Mo i morges kan ha noen forbindelse til motortyverier som nylig har funnet sted i Brønnøysund-området, Leirfjord og Alstahaug.

– Bilen som ble stanset likner på en bil som ble observert og satt i forbindelse med motortyverier i Brønnøysund-området, sier Bjørnå, som forteller at politiet nå vil forsøke å avdekke om de siktede har stjålet flere motorer enn de to de ble tatt med, og følgelig finne ut hvor disse motorene nå befinner seg. 

Det er ennå ikke tatt stilling om de siktede skal begjæreres varetektsfengslet, eller om de skal løslates med ordre om å forlate Norge.

– Dette vil bli tatt stilling til når alle tre er avhørt, sier Bjørnå.  

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.