Tre nye slipp til Vinterlys

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
17.10.2019 14:46 - OPPDATERT 18.10.2019 15:01

Sissel Brean og Stig Bang tar for seg Kate Bush i nyprodusert forestilling under Vinterlysfestivalen.

Sissel Brean og Stig Bang har tidligere hatt stor suksess med Joni Mitchells "Blue" og Bob Dylan i "Brean, Bang & Bob". Nå skal de gjenta suksessen med sanger av Kate Bush.

– Forestillingene har tidligere vært helt utsolgt, og vi regner med at de også i år kommer til å gå bra. Det er en helt nyprodusert forestilling om Kate Bush, sier konstituert markedssjef Tina Ditlefsen ved Nordland Teater.

"Hun er så mye. Hun er pop og teater, tivoli og dans, kunstmusikk og surriball. Hun er sprø som en engelsk kjeks, men det er tøft, det er eksotisk, og det er hinsidig vakkert. Hun løper opp den åsen for å holde en avtale hun har med Gud. Hun møter en mann med et barn i øynene som forteller henne om havet. Den renkefulle Babooshka setter hjertene i spill. Hva er egentlig verket til Kate Bush? Er det en fugl? En sky? Eller er det en rød sko? 
Vi vet ikke, men vi vil løpe etter henne opp åsen, lete sammen med henne på de stormfulle høydene og oppdage henne og musikken på nytt. Fordi det gir oss et kick inside. " skriver Nordland Teater i en pressemelding.

Av og med Sissel Brean og Stig Bang

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Peter Khouris forestilling er en hyllest til hans mor.

EN COWBOY KLYNKER IKKE

Den danske skuespilleren Peter Khouri har skapt en sjarmerende og smertelig forestilling om å bli sviktet av sin mor. Og om en sønn, som elsker sin mor ubetinget.
 
–  Egentlig er Peter Khouris forestilling "Sange om mor" en hyllest til hans mor. Og skuespilleren Peter Frank Khouri står i egen flotte, velskapte person og smiler sjarmerende og begavet ut til oss tilskuere som det beste bevis på at hans mor har født den skjønneste sønn. Men herfra gjør det vondt. For Sange om mor er også en forestilling om en mor, som svikter sin sønn forferdelig og fatalt.

– Denne imponerende forestillingen er en slags one-man-show med personlig gitarist. Peter Khouri har selv skrevet den sterke teksten. Sangene er en collage av 70-talls-musikk og westernhits. Og gitaristen Anders Birk står klar med sine streng-instrumenter, så han kan akkompagnere den fryktelige beretningen som medfølende musikk-sheriff, skriver Nordland Teater.

[annonse]
Tekst: Peter Frank Khouri. Musikcollage: Anders Birk. Instruktion: Mia Lipschitz. Lys: Sonja Lea. Lyd. Jes Theede.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Juni Dahr i Visjoner Teater.

«SPOR» er en konsert inspirert av Visjoner Teater sitt møte med Svalbard gjennom nykomponert musikk for sax, samples og trommer, og tekster blant annet fra noen av fangstkvinnene på Svalbard.

Visjoner Teater består av Juni Dahr, Per Oddvar Johansen og Tore Brunborg.

"Materialet vil speile lys og mørke og gruvedrift. Kanskje blir dette en elegi over Svalbard, over det tapte. Eller det som snart vil gå tapt, det som er i ferd med å bli uttømt. Det hvite forsvinner, forvandlingene skjer raskt. Tidligere kjempet fangstfolkene under nordlyset mot naturen på ulike måter, for å overleve i kalde vilkår. Den gang kjempet mennesket mot naturkreftene som holdt på å ta overhånd. Nå kjemper vi mot naturen, vi holder på å knekke den, og den trekker seg tilbake fra oss og svarer oss med forsvinning", skriver Nordland Teater.
 

Les mer om:

Sissel Brean Vinterlys
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.