Tiril Eckhoff gratulerer Ingrid Landmark Tandrevold med gullet på fellestarten for kvinner under verdenscupavslutningen i skiskyting i Östersund. I bakgrunnen ser vi Emilie Ågheim Kalkenberg, som med en 10. plass i dag har levert en sesongavslutning som trolig gjør at hun beholder plassen på elitelandslaget. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Tror Emilies innspurt berget plassen på landslaget

Skrevet av Roger Marthinsen
21.03.2021 16:26 - OPPDATERT 22.03.2021 06:01

Emilie Ågheim Kalkenberg leverte nok et topp-løp. Ekspertene tror 23-åringens sesongavslutning gir fornyet tillit på landslaget.

Måten Emilie Ågheim Kalkenberg slo Denise Herrmann i spurten og gikk inn til en 10. plass på dagens fellesstart i Østersund, illustrerer godt sesongavslutningen Skonseng-jenta har levert:

1. plassen i IBU Cup ga henne en ny sjanse i verdenscupen. Den har hun så til de grader grepet: 21. plass på sprinten på fredag. 5. plass og karrierebeste på jaktstarten i går. Og 10. plass i dagens fellesstart.

Få utenfor landslaget har bedre kunnskap om løperne og det som skjer i og rundt landslaget, enn NRKs ekspertkommentator Ola Lunde. Han er overbevist om at Kalkenbergs sesongavslutning gjør at Emilie fortsatt er elitelandslagsutøver også neste sesong.

– Plassen har nok hengt i en tynn tråd, men måten hun har avsluttet sesongen har vært svært imponerende, oppsummerte Lunde. Som ikke ble mindre imponert da han fikk se Emilie slå Herrmann i spurtoppgjør om 10. plassen.

- Den trodde jeg hun skulle tape, men hun tok seg skikkelig sammen, sa Lunde. 

Kalkenberg endte 45,5 sekunder bak Ingrid Landmark Tandrevold, som tok karrierens første verdenscupseier, i et løp som var sterkt preget av meget vanskelige skyteforhold. Emilie pådro seg fem strafferunder, men skjøt feilfritt på den aller siste skytinga og sørget med det for å sikre seg karrierens nest beste verdenscup-plassering – etter at hun i går leverte karrierebeste og på fredag leverte det som da var hennes tredje beste løp i verdenscupen. Og for å sette skytingen i perspektiv: Ingen hadde mindre enn fire bom, Marthe Olsbu Røisland hadde ti bom og Julia Simon måtte går 15 strafferunder i vindkastene i Østersund!

Etter dagens 10. plass endte Emilie på en 47. plass, med 131 poeng, i verdenscupen. Ikke ille for en løper som før helgen ikke hadde gått et verdenscuprenn siden 13. desember. 

Nevnte vi; For en sesongavslutning – for en søknad om fornyet tillit på elitelandslaget!?!

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.