Illustrasjonsfoto Foto: Roger Marthinsen

Trusler framsatt mot tingretten og lufthavnen i Sandnessjøen

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
11.09.2019 12:53 - OPPDATERT 11.09.2019 17:03

– Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom truslene, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt.

Alstahaug tingrett mottok i dag klokken 10:37 en trussel på telefon, det opplyser stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag. 

Tingretten i Sandnessjøen, hvor trusselen ble mottatt, ble evakuert og politiet har sperret av området.

– Tingretten benytter også rettslokaler i Justisbygget i Mosjøen, derfor valgte politiet stenge Justisbygget. Dette bygget er nå ferdig gjennomsøkt, sier Eilertsen. 

Trusler mot Sandnessjøen Lufthavn kort tid senere

Klokken 12:11 ble det i tillegg framsatt en trussel mot Sandnessjøen Lufthavn. Flyplassen er evakuert og det er politi på stedet, forteller Eilertsen. 

– Politiet har fullt fokus på å få finne den eller de som har fremsatt truslene og få kartlagt hva som ligger i disse. Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom truslene. Vi tar truslene på alvor og har fullt fokus på å få avklart situasjonen, avslutter stabssjefen. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.