Foto: Frank Dahl

Turistattraksjon er stengt for godt: – Ingen lett avgjørelse å ta

Skrevet av Espen Bless Stenberg
14.01.2021 20:36

Statkraft har konkludert. Den spektakulære trappa blir aldri åpnet igjen.

Det er NRK Nordland som melder at den populære turistattraksjonen Fykantrappa i Glomfjord aldri kommer til å åpne igjen. Verken lokalbefolkning eller turister får noen gang sette sin fot der, skriver NRK. 

Turistattraksjonen med den spektakulære utsikta ble for alvor en Instragram-hit i 2019, men ble i fjor sommer stengt etter at en tilstandsrapport konkluderte med at det ikke var forsvarlig å la folk ferdes opp og ned de 1129 trinnene. 

Det er nå levert to rapporter som begge konkluderer med at tilstanden til den gamle trappa er for dårlig. Kraftverksjef Fred-Inge Kristensen i Statkraft sier at de er opptatt av sikkerheten til folk, og derfor stenger ned for godt. 

– Vi er opptatt av sikkerheten, og når vi ikke kan garantere for den, så er vi nødt til å stenge trappa. Vi er ikke villige til å ta risikoen, sier kraftverksjef Kristensen til NRK.

– Det er ikke en lett avgjørelse å ta, men vi synes det er den rette. Selv om jeg har dårlig samvittighet, har jeg litt god samvittighet også, legger han til. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.