Ei hytte brant i natt til grunnen i Utskarpen. En kvinne som befant seg i hytta, kom seg ut fra bygget. Foto: Brann- og redningstjenesten i Rana

Ble vekket av hundene – kom seg ut fra brennende hytte

Av Roger Marthinsen
14.05.2018 05:51 - OPPDATERT 14.05.2018 18:46

Ei kvinne ble vekket av hundene sine, da det begynte å brenne i hytta.

Kvinnen ringte selv politiet og fortalte at hytta hennes ved Sjoneidveien i Utskarpen, sto i brann.

– Kvinnen hadde da selv kommet seg ut av hytta gjennom et vindu på et soverom, forteller operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Yngvar Fredriksen.  

Alarmert av hundene 

Det skal ha vært hundene som kvinnen, som er i 40-årene, hadde med seg på hytta, som slo alarm.

– Hun har fortalt at hun ble vekket av hundene sine, sier operasjonsleder Fredriksen, som sier at det etter forholdene står bra til med både kvinnen og hundene. 

– Kvinnen skal ha pustet inn en del røyk og ble tatt med til lege på Mo for å bli fulgt opp i forhold til dette. Hundene er i god behold, sier Fredriksen. 

Overtent

Nødetatene fikk melding om at en hytte sto i brann ved Sjoneidveien i Utskarpen, klokken 13.16. Brannmannskaper fra både Mo og Nesna rykket da ut, i tillegg til politi og helsepersonell fra Mo.

(Saken fortsetter under bildet)

Gunstig vindretning gjorde at det ikke var fare for at brannen skulle spre seg til annen bebyggelse. Foto: Brann- og redningstjenesten i Rana

– Hytta var overtent da vi ankom brannstedet, sier brannsjef for brann og redningstjenesten i Rana, Frode Thomassen.

Ikke fare for spredning

– Den brant til grunnen, og vi har konsentrert arbeidet med å slokke ilden samt vanne rundt hytta for å hundre spredning, sier brannsjef Thomassen, som sier at det ikke var noe fare for spredning til omkringliggende bebyggelse.

– Kombinasjonen av gunstig vindretning og at det nå begynner å bli grønt og ikke fullt så tørt i terrenget, ga redusert fare for spredning. I tillegg er det ikke hus, ut over et uthus ved hytta, som ligger veldig nært hytta, sier Thomassen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.