Utdannings­direktoratet vil trykke eksamen på papir etter problemer

– vil sikre at elevene kan være trygge på eksamensdagen.


Utdanningsdirektoratet åpner for at digital eksamen skal kunne skrives ut på papir i tilfelle lignende hendelser som dataproblemene mandag skulle skje igjen.

Mandag oppsto det kaos flere steder på grunn av dataproblemer med skriftlig eksamen, deriblant hadde elevene ved Polarsirkelen videregående skole problemer med å logge seg inn.

– For å trygge at hendelsen ikke skjer igjen, og for at sektor fortsatt skal ha tillit til systemene og en digital eksamen, mener vi derfor at det er nødvendig å gjeninnføre trykk og distribusjon av eksamener som et risikoreduserende tiltak for kommende eksamensperiode. Dette vil sikre at elevene kan være trygge på eksamensdagen, selv om eksamen er digital, skriver Utdanningsdirektoratet i en orientering til Kunnskapsdepartementet.

Aftenposten skrev tidligere tirsdag at rektorer ved flere skoler i Oslo har bedt om å få skrive ut eksamen på papir, men at de har fått nei til dette.

Utdanningsdirektoratet har tidligere sagt nei til å trykke eksamen på papir som en reserveløsning, men nå åpner de altså for denne løsningen.

– Siden digital eksamen ikke egner seg godt til trykk, vil vi se på hvordan dette best kan ivaretas i ulike fag, skriver Utdanningsdirektoratet i redegjørelsen til Kunnskapsdepartementet.

De erkjenner også at problemene mandag har redusert tilliten til heldigital eksamen.

****