Mannen som ble funnet i havet og transportert til Nordlandssykehsuset fredag kveld, er utenfor livsfare.

UTENFOR LIVSFARE

Skrevet av Roger Marthinsen
30.11.2019 09:46 - OPPDATERT 30.11.2019 11:00

Mannen som ble funnet i havet etter båtkantringen utenfor Sleneset var sterkt nedkjølt.

Mannen som ble funnet i havet utenfor Sleneset i går kveld, er utenfor livsfare.

Dette opplyser kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset, Tor Einar Schjøning, til Rana No lørdag formiddag.

– Vedkommende er våken og utenfor livsfare. Han vil forbli innlagt ved Nordlandssykehuset en stund fremover, sier Schjøning, som videre forteller at mannen var sterkt nedkjølt, da han ble transportert fra Sleneset til sykehuset i Bodø med redningshelikopter, fredag kveld.

Mannen var den ene av to personer som var ombord i en 28 fots oppdrettsbåt tilhørende Lovundlaks som kantret utenfor Sleneset, fredag ettermiddag. Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om hendelsen klokken 15:47 fredag, og det ble umiddelbart satt i gang søk i havområdene rundt Sleneset. 

Like før klokken 18 ble det meldt at en person var funnet i havet, ved den kantrede båten. Denne mannen ble hentet opp og transportert til Nordlandssykehuset, med redningshelikopter.

Søkene etter den andre savnede pågikk frem til midnatt, og ble gjenopptatt nå i morges. Det skal i dag søkes både til lands og til havs etter mannen. 

– Det vil bli satt i gang strandsøk og søk til havs. Politiet vil ha ansvar for søkene til lands, mens vi har ansvaret for søkene til havs, opplyste redningsleder Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, til Rana No lørdag morgen. 

På havet vil redningsskøyta Odd Fellow III lede aksjonen, og en god del frivillige fartøy deltar. Redningshelikopter vil også bli benyttet, så lenge værforholdene gjør dette mulig. I søkene på land er blant annet mannskaper fra Rana Røde Kors på vei til Sleneset, lørdag morgen.

– Søkene vil bli konsentrert fra holmene mellom Onøy og Sleneset og i vifteform sørover mot Tomma, sier redningsleder Rune Danielsen. 

[annonse]
I søkene på land vi frivillige samt mannskaper fra Rana Røde Kors, delta. 

-----

Les også: 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.