Foto: Statens Vegvesen

Utenlandsk bilberger stoppet i Rana

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
17.01.2019 13:01 - OPPDATERT 17.01.2019 16:33

Utekontrollen i Mo i Rana har stanset en utenlandsk bilberger. Kontrollen førte blant annet til anmeldelse og en bot på 10 000 norske kroner, melder Statens Vegvesen i Nord-Norge.

Utekontrollen i Mo i Rana har stoppet en utenlandsk bilberger med slep som skulle fraktes ut av landet, det melder Statens Vegvesen i Nord-Norge.

Slepet var uten brems.

Kontrollen førte til anmeldelse og bruksforbud, samt førerkortbeslag og en bot på 10 000 kroner. 

Sjåføren visste at transporten var ulovlig

Dette gjaldt en transport av en motorvogn som kom fra Namsos og skulle videre over til Sverige via Umbukta, forteller avdelingsingeniør i Utekontrollen region Nord, Geir Steffensen til Rana No.

Han legger til at de ikke vet hvor transporten skulle videre etter dette. 

Transporten ble stoppet på Gruben av politiet, videre ble transporten ledsaget ned til trafikkstasjonen for videre undersøkelse, forklarer Steffensen. 

Der ble det avdekket at det ikke var bremser på motorvognen.

– Dette er hele saken. Det er ikke bremser på transporten og da kan ikke sjåføren  gjennomføre denne transporten. Dette er fordi det bryter med de alminnelige bestemmelsene i bruksforskriften og kjøretøysforskriften, sier Steffensen. 

Videre forklarer han at sjåføren ga utrykk for at han visste at transporten ikke var lovlig og godtok konsekvensene.  

Bilde av den utenlandske bilbergeren som ble stanset. Foto: Statens Vegvesen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.