Utskjelt drikkevann må beholdes frem til jul

Forsinkelser hos Rana kraftverk gjør at innbyggerne må vente minst en ekstra måned på godt drikkevann.

På grunn av varslet forsinkelser fra leverandører er planlagt idriftsettelse av Rana kraftverk den 14.november utsatt. Det betyr at det heller ikke er mulig å bytte Ranas vannforsyning tilbake fra Andfiskvatnet og Akersvatn. 

– Det er ikke mulig å sette i gang denne drikkevannskilden uten Rana kraftverk, forklarer kraftverksjef Marianne Fineide. 

Drikkevannet har vært utskjelt siden kilden ble byttet, og har blant annet fått gjennomgå i sosiale medier. Nå blir det altså minst en måned til med drikkevann fra Andfiskvatnet. 

Statkraft har varslet kraftmarkedet og Rana kommune om at ny dato for drift i Rana kraftverk er 21. desember. Statkraft jobber også tett med leverandørene for om mulig redusere konsekvensen av forsinkelsen.

– Tunnelsystemet vårt er ute av drift og gjennomgår en full rehabilitering. Leverandøren har meldt til oss at de er forsinket, på grunn av at prosjektet er så omfattende, så da blir det dessverre slik at innbyggerne må vente på godt drikkevann.

– Det er uheldig både for oss og innbyggerne, men vi må bli ferdige og jobbe trygt og sikkert for å komme i mål, sier Marianne Fineide. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.