MOTTAR NÆR FIRE MILLIONER: Faggruppeleder for grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet, Morten Edvardsen, og professor Janice Bland fikk nylig innvilget to NOTED-søknader som vil utvikle lærerutdanningen i samarbeid med noen av de fremste kompetansemiljøene i verden. Foto: Reinhold Bland

Utvikler lærerutdanningen med internasjonal kompetanse

Fire millioner til utvikling av enda bedre lærerutdanning ved Nord universitet.

Faggruppeleder for grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet, Morten Edvardsen, og professor Janice Bland fikk nylig innvilget to NOTED-søknader (Norwegian Partnership Programme for International Teacher Education). Til sammen er det snakk om nær fire millioner kroner, det skriver Nord universitet i en pressemelding. 

Samarbeid med meritterte universitet

Det ene prosjektet går på dybdelæring i engelsk og er et samarbeid med Bishops university, School of Education i Quebec i Canada. Det andre er et samarbeid med Faculty of Education ved Queens university i Canada.

Sistnevnte er et fireårig prosjekt som tar for seg ulike dimensjoner i ei utdanning: Teknologi og innovasjon, utdanning- og skoleledelse, flerkulturell forståelse, mangfold og inkludering samt talentfulle barn og hvordan skolen tilrettelegger undervisningen for disse.

– Vi skal samarbeide med de fremste og beste kompetansemiljøene i verden om å
utvikle lærerutdanningen på de områdene vi ønsker å være ledende, sier Edvardsen,
som sammen med gode kolleger ser frem til å ta fatt på forsknings- og
utviklingsarbeidet.

Viktig nettverk og samarbeid

Prodekan utdanning ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord
universitet, Lars Kirkhusmo Pharo, forklarer at dette er internasjonale forskningsprosjekt, som bidrar til å skape internasjonale nettverk og publikasjoner.

– Det er svært viktig for oss, sier Pharo, som benytter anledningen til å gratulere Edvardsen og Bland med at søknadene ble innvilget.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.