Uvær i fjellet – E6 var stengt i 14 timer

Skrevet av Roger Marthinsen
16.02.2020 07:57 - OPPDATERT 16.02.2020 21:10

Det skal blåse kraftig utover søndagen. Har satt opp nye bommer på grunn av uværet.

E6 Saltfjellet ble like før klokken fire i natt stengt på grunn av kraftig uvær. Klokken 16 åpnet man for kolonnekjøring, og klokken 18:30 kom meldingen om at fjellet igjen var åpent for fri ferdsel. 

Det blåste i formiddag så kraftig at man utvidet området med stengt vei, på nordsiden av fjellet.

– Det er satt opp bommer cirka 2 kilometer nord for bommen på nordsiden. Dette fordi det er så dårlig vær at brøyterne ikke vil ha noen helt opp til bommen (i Sørelva, red.anm), melder Vegtrafikksentralen Nord like før klokken halv ni søndag morgen.

Værutsiktene for søndagen tydet på at trafikanter som skal over Saltfjellet i dag må belage seg å vente et godt stykke utover dagen. I morges er det sterk kuling på fjellet, og i følge Meteorlogisk institutt skal vinden øke i styrke utover morgenen og formiddagen, til full storm og liten storm frem til i 12-tiden søndag. Deretter skal vinden avta til sterk kuling, liten kuling og svak kuling, før vinden fra i 15-tiden skal avta til bris.

I lavlandet blåser det også på kysten av Nord-Helgeland. I innlandet er det ikke ventet kraftig vind, men det er ventet overgang til plussgrader og sludd og regn, noe som kan gi vanskelige kjøreforhold utover søndagen. 

----------

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.