E12 Umbukta er en av veiene som er stengt på grunn av uvær, tirsdag morgen.

Uvær herjer – rammer trafikken både til lands og til vanns

Skrevet av Roger Marthinsen
31.03.2020 07:40 - OPPDATERT 31.03.2020 19:41

Veier og fjelloverganger er stengt og båtruter er innstilt: Uværet er ventet å herje det neste døgnet.

E12 Umbukta har i morges og formiddag vært stengt på grunn av dårlig vær. Klokken 11:18 meldte Statens vegvesen at veien vil bli åpnet for kolonnekjøring. 

Også E6 over Saltfjellet er stengt. Først ble veien stengt i natt på grunn av et stanset kjøretøy. Like før klokken åtte ble så veien besluttet å holde stengt, på grunn av uværet.

Klokken 08:45 ble det meldt at E6 åpnet for kolonnekjøring, men i første omgang kun for tyngre kjøretøy med kjetting.

Flere andre veier i regionen er også stengt tirsdag morgen, på grunn av uværet:

  • Fv 7356 Nymoen - Skarelv er stengt på grunn av fare for ras ved Skarlia.

  • Rv 73 Krutfjellet

  • Fv 812 Vesterli - Medby

  • Fv 813 Beiarfjellet

Meteorlogisk institutt melder at det i dag skal blåse opp til vind med kuling styrke utover tirsdag, og det kan stedvis komme vindkast med opptil storms styrke. Uværet skal øke i styrke utover dagen og pågå helt frem til onsdag formiddag. Det er sendt ut farevarsel for både innland, kyst og fjelloverganger, med varsel om kraftig vind, snøfokk og til dels meget stor snøskredfare. 

[annonse]
Været rammer ikke bare veitrafikken. Til havs er NEX-ruten Sandnessjøen-Bodø innstilt på grunn av høy sjø og uvær. I Rødøy-sambandet er avgangen med MS Gjerøy fra Tonnes til Vågaholmen innstilt på grunn av dårlig vær. Og i Lurøy-sambandet er ruteturen med MS Nesøy kansellert for dagen. Både avgang Sørnesøy i morges og avgang Onøy i ettermiddag er innstilt. Målet er å gjenoppta ruta i morgen tidlig. 

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.