På E6 Saltfjellet har det i dag vært både åpent, stengt og kolonnekjøring.

Uværet stanser trafikken: –⁠ Hold deg hjemme!

En rekke båtruter er kansellert, og på veiene er det vanskelige kjøreforhold. – Dette er ikke den rette dagen å kjøre bil på.

Uværet setter sitt preg på trafikken både til lands og til vanns, med storm, regn, sludd, snø, kanselleringer, stengte veier, kolonnekjøringer og skredfare på rødt nivå.

Trafikkoperatør Kristin Storrø hos Vegtrafikksentralen Nord at det ikke er registrert noen alvorlige hendelser per nå, men at det «koker» greit på sentralbordet. 

– Vi har nok å gjøre, det har vi. Det er alarmer som går. Vi har bemannet oss godt, og er forberedt, sier Storrø, som oppfordrer alle om å følge med på trafikkmeldinger. Samtidig oppfordrer hun deg om å bli hjemme, med mindre du absolutt må ut på kjøretur. For i tillegg til at uværet medfører innmstilte båtruter er det flere steder i fylket være svært glatte veier, med regn som fryser til is på bakken.

– Dette er ikke den rette dagen å kjøre bil på. Hold deg hjemme, det er utfordrende kjøreforhold. Så vurder turen; dete er et utfordrende værfenomen, sier Kristin Storrø, som forventer at flere veier og broer vil bli stengt utover dagen, hvis værmeldingen slår til. 

Her er noen av trafikkmeldingene per onsdag morgen:

E6 Saltfjellet er strekningen der situasjonen endrer seg mest, med alt fra stengt via kolonnekjøring til fri ferdsel i løpet av forholdsvis korte tidsrom. Her endrer situasjonen seg rask!

E6 over Saltfjellet har vært stengt deler av natta. Der ble det åpnet for kolonnekjøring fra klokken 07, men veien ble stengt igjen like før klokken halv ti.

– Fjellet er nå stengt. Dersom været tillater det vil det vil bli vurdert kolonne etter hvert, meldte Vegtrafikksentralen Nord klokken 09:26. 

Klokken 11:42 melder VTS Nord at veien er åpen igjen – men signaliserer at man ikke tror det nødvendigvis blir slik resten av dagen: 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Åpner for frikjøring, men slik som værprognosene er for ettermiddagen/kvelden kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel. Det er redusert sikt over fjellet. Kjør forsiktig!

 Og klokken 16:26 meldes det at bommen går ned igjen:

– E6 Saltfjellet er stengt på grunn av uvær. Ny vurdering klokken 18:00.

Denne stengingen av E6 kommer i tillegg til at veien er stengt ved Eiterå i Dunderlandsdalen, etter en kollisjon mellom to vogntog. Vegtrafikksentralen Nord har også gått ut og advart bilister mot å ferdes på E6 på strekningen Korgfjelltunnelen-Majavatn, på grunn av ekstremt glatt vei som følge av regn som blir til is i det nedbøren treffer bakken.  

Det er ventet vanskelige kjøreforhold i store deler av regionen både i dag og i morgen, på grunn av væromslaget. Skolebussen som kjører fra Snefjellåga til Båsmoen og med avgang 07:20 fra Altermark kryss, kjørte ikke  ikke Gamle Nesnaveien på grunn av vær og føreforhold. I natt var det også redusert fremkommelighet på E6 mellom Finneidfjord og Bjerka på grunn av at flere vogntog hadde fått trøbbel der. 

Til vanns er det sterk vind som skaper problemer, og en rekke ruter er helt eller delvis innstilt:

På skoleruta Rødøy-Melfjorden som trafikkeres av Nordic Aurora er alle anløp kansellert i dag.

B-ruten Stokkvågen-Onøy-Sleneset-Lovund innstiller ruteturer fra klokken 09:30 og inntil videre i dag på grunn av vanskelige værforhold.

Sambandet Nesna-Nesnaøyene er kansellert fra og med avgang fra Tomma klokken 07:10 og inntil videre grunnet dårlig værforhold. 

Lokalruta i Træna med avgang fra Husøy klokken 06:50 og retur fra Selvær klokken 07:15 ble kansellert og videre turerer i dag vurderes fortløpende.

Torghatten Nord AS melder om innstilling i hurtigbåtruten i Rødøy. Avgangen som skulle gått fra Myken klokken 05:20 og avgangen fra Tonnes klokken 07:15 ble innstilt. Ruteturen fra Vågaholmen klokken 08:45 innstilles også i sin helhet.

Fergeruta Levang-Nesna er kansellert inntil videre grunnet dårlig vær. Klokken 09:44 melder Vegtrafikksentralen Nord at sambandet er åpnet for trafikk igjen og at første ferje skal gå fra Levang klokken 11:10.

For fergeruta i Rødøybassenget er alle turer inntil videre kansellert på grunn av det dårlige været.

Hurtigbåtruta Helgelandspendelen med avgang fra Træna i morges, er innstilt.

Hurtigbåtruta i Lurøy med MS Nesøy har kansellert fra Sørnesøy klokken 05:35, fra Onøy klokken 07:55 og fra Onøy klokken 12:00. Rutetur fra Onøy kl. 16:30 utføres hvis været tillater det.

Nordlandsekspressen kansellerte avgangen fra Sandnessjøen til Bodø i morges. 

I flytrafikken så ble et Widerøe-fly fra Trondheim som skulle landet på Røssvoll klokken 10, omdirigert til Bodø. Widerøe melder at øvrige ankomster og avganger i dag, per nå, er beregnet å å gå på rutetid. 

For forløpende oppdaterte vei- og trafikkmeldinger; sjekk Reis Nordland og trafikkmeldingstjenesten hos Statens vegvesen. Du vil også få løpende oppdateringer fra Vegtrafikksentralen Nord, politiet og 110 Nordland, i Rana Nos twitter-feed som du finner øverst på forsiden av Rana Nos nettside (rett under Rana No-logoen, se bildet over).

Rana No vil også oppdatere denne artikkelen med de viktigste trafikkhendelsene, utover dagen. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
---–-–

Innevær er lesevær – her er noen gode saker du bør få med deg:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.