Foto: Kristian Rødvand

"Vår misjon er å gi kraft og liv til drømman, hva enn drømmen er"

– Det har vært 5 flotte år med Rana FK, og til tross for 2 år med store begrensninger under pandemien har vi fått til mye. Mye å være stolte av, og det er det mange som skal ha æren for.  Men det beste med det hele, er at dette bare er begynnelsen!, skriver nestleder i RFK Robin Jakobsen.


Rana FK fyller 5 år! 

Adventstiden har for alvor ankommet Rana og Helgeland, med snøen som nylig har kommet og julelys som tennes  øker julestemninga for hver dag som går.

For 5 år siden ble Rana FK offisielt etablert. Rana FK ble skapt for å forene kreftene som lå i IL Stålkameratene og Mo IL, det ble skapt for å sikre en bærekraftig fremtid for fotballen i byen vår.

5 år har gått og vi som klubb har mye å være stolte av. Når man jobber i høyt tempo, i en hektisk hverdag, må man av og til sette seg ned og reflektere over hva man faktisk har oppnådd de siste årene. Tanken med dette innlegget er å gjøre nettopp det, samt å si noe om hvilken retning vi ønsker for klubben fremover. I en post-covid verden har det vært mye aktivitet, akkurat som vi ønsker!

På søndag hadde vi besøk i stålhallen av 160 barn i alderen 8-15 år på løkkesøndag. Løkkesøndag er et lavterskeltilbud for barna, alle barn i alderen 8-15 år er velkomne. Vi ønsker gjennom samarbeid å skape aktivitet, minne oss selv om at fotball skal være lek. Vi må legge til rette for at det er mulig å spille løkkefotball, som mange av oss husker vi gjorde i oppveksten også på vinterstid. Vi håper dette blir en sosial arena der lek, felleskap og fotballglede er i fokus.

På fredagen hadde vi første utgave av FFF, Fotball Før Frokost, et tiltak som skal muliggjøre trening før skole, for de som ønsker fri eller organisert treningsform med trenere tilstede. Her møtte 35 ungdomsskoleelever opp kl 06.45.

For noen uker siden arrangerte vi Rede Cup, en av de største turneringene i Nordland, med 213 påmeldte lag. En fartsfylt helg i stålhallen, med mye aktivitet og fotballglede.

A-laget vårt har levert en solid sesong i 3. divisjonen, hvor vi ender på en respektabel 7. plass, midt på tabellen. Vi har hatt flest tilskuere på hjemmekamper gjennom året som har gått, og utvilsomt best stemning i divisjonen på Nye Sagbakken stadion, vel anført av Rataskankan! 

I år som i fjor trakk vi Bodø/Glimt i cupen. Vi møter ett stjernegalleri fra Glimt, og gjør en solid figur foran de 1.650 (!!!) oppmøtte tilskuerne. I nest siste hjemmekamp for sesongen møter vi tabelltoer og et meget sterkt lag i Byåsen. I tillegg til å slå trønderne 5-3, så runger Rataskankans nye sang utover Nye Sagbakken stadion for første gang.

« Kørvan og Rataskankan

Side om side vi står

Helgelands store stolthet

Og vi ska fremover ilag!»

Vi håper å høre mye til den i årene som kommer!

Et av årets fineste øyeblikk, er når Gatelaget vårt får tildelt årets Fair play pris på Coop miniturnering for gatelag i Trondheim. Premien henger høyt på klubbhuset på Sagbakken.

Ser vi lengre tilbake, så har vi lagt ned en stor innsats i å bli godkjent som kvalitetsklubb, og videre arbeid med å implementere og kommunisere dette videre ut i klubben. Vi har laget en sportsplan som er en detaljert plan for hvordan vi skal trene i alle alderskull, for å sikre kvalitet på treningene og en rød tråd gjennom hele klubbens treningsarbeid.

Etter ønske fra de øvrige klubbene har vi nå tatt over ansvaret for polarsirkelakademiet, nå RFK-Akademiet. Her legger vi til rette for trening i formiddagsøkter på onsdager når ungdomsskolen har kortere dager, i tillegg til samlinger i helgene. 

Det har vært mye aktivitet i klubben de siste årene, akkurat som vi ønsker det! Det er spesielt godt i et post-covid samfunn. Vår misjon er «å gi kraft og liv til drømman», hva enn drømmen er. Noen drømmer om å spille på det høyeste nivå, være den neste Erling Braut Haaland eller Ada Hegerberg – og noen ønsker bare å være sammen med vennene og ha det gøy. Vi skal legge til rette for begge. Noen drømmer om å se toppfotball på Helgeland, det gjør i alle fall vi! Det er en av grunnene til at vi jobber bredt og iherdig, vi vet at det må til for å skape en robust organisasjon som kan nå toppfotballen. Vi drømmer om 2. divisjon, obos og tippeligaen!

For å skape den neste Brauten, og for å nå toppfotball, så må vi tørre å tenke som proffer, vi må jobbe med kultur, vi må jobbe med holdninger, vi må øke aktivitet, vi må jobbe med metodikk, vi må jobbe med individene og vi må jobbe med kollektivet, vi må profesjonalisere.

Der er vi nå. Det har vært 5 flotte år med Rana FK, og til tross for 2 år med store begrensninger under pandemien har vi fått til mye. Mye å være stolte av, og det er det mange som skal ha æren for.  Men det beste med det hele, er at dette bare er begynnelsen!

Med ydmyket og stor takknemmelighet takker vi våre samarbeidspartnere, trenere, våre flotte representanter, ansatte, frivillige og rataskankan.

Samarbeid er nøkkelen til utvikling, vi håper flere ønsker å være med på reisen når vi skal fremover - ilag!

#Fremoverilag

 

På vegne av styret i Rana Fotballklubb

Robin Jakobsen, nestleder